начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

РЕКЛАМНИ СЪОРЪЖЕНИЯ ВЪРХУ СТЕНА НА БЛОК

Казуси за недвижими имоти

РЕКЛАМНИ СЪОРЪЖЕНИЯ ВЪРХУ СТЕНА НА БЛОК

Мнениеот dadrillg » 10 Яну 2007, 18:47

две трети от съседите ми се подписаха в подписка, че желаят поставянето на рекламен билборд на една от стените на блока. аз не съм съгласна, тъй като живея в краен апартамент и става дума точно за една от стените ми. Те пък са съгласни, защото са вътрешни апартаменти и нямат външни стени. освен това ще си разделят по 80 лева на месец. (колкото е прихода от поставянето на билборда)
какво трябва да направя за да им попреча да поставят билборда.
не че ще ми пречи, но не искам да дупчат в стената, тъй като знам че се получават течове. освен това билборда ще свети, точно в моята тераса и то в стаята където спя. Дане говорим че ще се наложи да си преместя климатика от другата страна на терасата - което ще ми струва близо 300 лева (демонтаж, монтаж, удължаване на тръбите, наливане на нов фреон)
и тези 80 лева, които ще си разделим (при това по равно 15-те собственици, въпреки че повечето са в гарсониери, а аз съм в тристаен) не ме топлят по никакъв начин.
Моля посъветвайте ме. И ако някой е наясно какви са цените за поставяне на билборд на стена в София...защото 80 лв. ми се струват адски смешно.
dadrillg
Нов потребител

Мнениеот marter » 11 Яну 2007, 09:41

:roll: Съветвам Ви да се запознаете внимателно и подробно с дял ІV от Закона за собствеността (ЗС - чл. 37-чл.49), регламентиращ ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ. Много важен е чл. 45 !!!
Друго, което е много съществено в случая е ПУРНЕС (Правилник за управлението, реда и надзора на етажната собственост). В него има много "тънкости". Имайте предвид, че според рачпоредбите на :wink: чл. 7 от същия "Общото събрание се свиква чрез :shock: ЛИЧНИ ПОКАНИ, които трябва да се връчат най- малко три дни преди събранието, а в бързи случаи - най-малко 24 часа преди това...." Този член с четирите си алинеи е важен, тъй като, ако не е спазена тази процедура, решенията на общото събрание са нищожни. Трябва много подробно да се запознаете с :idea: ПУРНЕС и ЗС (дял ІV).
Не зная дали сте от София, но според наредба на Столичен общински съвет (СОС) "Наредба за преместваемите обекти и рекламни елементи на територията на Столична община" (чл. 13, ал.1, т. 4) е забранено поставянето на рекламни и информационни елементи върху фасади на жилищни сгради, с изключение на калканни стени и покриви. Освен това трябва да има и необходимото разрешение за поставяне. За София може да подадете писмена жалба в: Столична община; Столичен инспекторат към СО; сектор "Реклама" към СО. Уточнявам, че Столичен инспекторат и сектор "Реклама" са с адрес на ул. "Париж" 5 и съответно ул. "Париж" 3. В Столичен инспекторат по сигнали на граждани (писмени) ще се извърши проверка по случая и ако има основание - виновните ще бъдат санкционирани. Държа да отбележа, че ако не сте от София, в другите големи градове на страната има подобни наредби. Проверете в съответната община :roll: .
marter
Потребител

Назад към Имотни казуси