начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Декларации от съседи?!

Казуси за недвижими имоти

Декларации от съседи?!

Мнениеот venki » 19 Яну 2007, 02:39

Здравейте, значи Община Силистра решава собствениците на помещения на една от главните улици да могат да излязат 3м напред след закупуване на местата. Но аз не мога да се разбера с двама мои съседи които имат мази и съответно английски дворове пред моя имот. За да мога да изляза 3м напред и да строя аз трябва да взема разрешение от тях, т.е. да ми подпишат едни декларации. Но те в момента ме изнудват като ми искат по 10 000лв. за декларация!!! :shock: С адвокатите и архитектите, с които говорих ми обясниха, че няма как да започна да строя след като нямам тези декларации? Бих искал да Ви попитам няма ли някакъв друг начин да се реши проблема? Все пак другите колеги ще излязат напред, а моя обект е по средата и ще стане много смещно. Общинарите не ни даваха на времето да си сложим различен цвят дограма за да ен загрозяваме централната част на града, а сега цялата улица с три метра напред, а моя обект който е около 7-9м широк ще остане като дупка... пълен абсурд?! Ще се раздвам ако ме посаветвате нещо.
venki
Нов потребител

Мнениеот georgi07 » 19 Яну 2007, 13:14

Адвокатите са ви дали добър съвет.Де факто ако вие строите това ще представлява надстрояване и попадате в хипотезата на чл. 183 от ЗУТ, т.е. без тези декларации не може.Погледнете го от друга страна:9Х3=27 кв.м. повече за 20 000лв.Не знам колко върви кв.м. там но сигурно ще сте на печалба дори сега да не говорим след 10г.
Иначе ако започнете да строите те ще подадат жалба и РДНСК ще ви спре строежа и ще ви глоби, като и ще има предполагам заповед за премахване на това, което сте построил.
georgi07
Потребител

Мнениеот venki » 22 Яну 2007, 14:02

Благодаря за отговора :)
venki
Нов потребител

Назад към Имотни казуси