начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Разваляне право на пожизнено ползване

Казуси за недвижими имоти

Разваляне право на пожизнено ползване

Мнениеот Galinkata » 19 Яну 2007, 16:09

Имам следния казус:
Преди години майка ми ми дари собствения си апартамент. При прехвърлянето си запази правото на пожизнено ползване за нея и тогавашния й съпруг (той нямаше права върху имота), с когото впоследствие се разведоха. Сега той има претенции върху имота въпреки че не го е ползвал изобщо. Казаха ми че мога да се позова на това че въпросния човек не е ползвал имота през последните 5 години и не е плащал данъците. Как може да стане това? Трябва ли да заведа дело срещу него? Много благодаря на всички, които могат да ми помогнат в таи деликатна ситуация!
Galinkata
Нов потребител

Мнениеот rossa » 19 Яну 2007, 16:39

правилно са Ви насочили . правото на ползване, като ограничено вещно право се губи , ако не се упражнява от лицето, в чиято полза е учредено в продължение на пет години. Ако лицето настоява , че има права трябва да водите установително производство ,в което да докажете, че не е упражнявал правото си и да развалите договора
rossa
Младши потребител

Назад към Имотни казуси