- Дата и час: 11 Яну 2025, 01:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
как да не изгубя парите си?
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
как да не изгубя парите си?
майка ми ме моли да направя ремонт на апартамента ,в които живеят тя и 13год.ми дъщеря.намерих фирма,но сумата за ремонта е солидна/отвън и вътре изолации,тавани,покрив,които попринцип е обща собственост,но никoй не дава пари за ремонт,всички прозорци и някои врати,тераса и пр./ апартамента е на името на мама,но е придобит след брака,така че е и на баща ми.татко живее на село,а мама понеже работи- в града. имам и брат ,който живее зад граница и си купи каста там/незелае да се връща в бг,а в моя град изобщо.защо разказвам това.... ако родителите ми решият да го продадат или поделят между мен и брат ми,аз как мога да бъда овъзмездена;или какъво споразумение да подписа с мама ли с кой от тях незнам,зада неизгубя парите си. когато платих сватбата на брат ми, той после ми каза:имала си пари платила си.сега се страхувам от същото.благодаря ви за вниманието и ако имате време и възможност да ми помогнете или посъветвате как да постъпя...щте чакам
- vesnazat
- Нов потребител
Можете да извршите ремонта, като обаче изисквайте документи за всички плащания и те да са на ваше име. С действията си ще увеличите стойността на бъдещото наследство и ще имате право да претендирате това в бъдещ делбен процес. Ако нещо не разбирате, обърнете се към адвокат.
- tedi_2
- Потребител
И да си пазите бележки и документи, ако стигнете до съд никога не се знае какво ще се реши, пък и дали изобщо апартаментът е с увеличена стойност към датата на делото-така, че помолете в замяна на ремонта да Ви се прехвърли някакъв дял-примерно 1/2 или по-малко, което всички счетете, че отговаря на направените подобрения или сключете някакъв договор с родителите си-продажба, дарение и т.н като те си запазят право на ползване до края на живота си-консултирайте с адвокат от вашия район за най-добър за вас вариант.
- pitasht
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|