начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

как да не изгубя парите си?

Казуси за недвижими имоти

как да не изгубя парите си?

Мнениеот vesnazat » 19 Яну 2007, 21:27

майка ми ме моли да направя ремонт на апартамента ,в които живеят тя и 13год.ми дъщеря.намерих фирма,но сумата за ремонта е солидна/отвън и вътре изолации,тавани,покрив,които попринцип е обща собственост,но никoй не дава пари за ремонт,всички прозорци и някои врати,тераса и пр./ апартамента е на името на мама,но е придобит след брака,така че е и на баща ми.татко живее на село,а мама понеже работи- в града. имам и брат ,който живее зад граница и си купи каста там/незелае да се връща в бг,а в моя град изобщо.защо разказвам това.... ако родителите ми решият да го продадат или поделят между мен и брат ми,аз как мога да бъда овъзмездена;или какъво споразумение да подписа с мама ли с кой от тях незнам,зада неизгубя парите си. когато платих сватбата на брат ми, той после ми каза:имала си пари платила си.сега се страхувам от същото.благодаря ви за вниманието и ако имате време и възможност да ми помогнете или посъветвате как да постъпя...щте чакам
vesnazat
Нов потребител

Мнениеот tedi_2 » 22 Яну 2007, 16:26

Можете да извршите ремонта, като обаче изисквайте документи за всички плащания и те да са на ваше име. С действията си ще увеличите стойността на бъдещото наследство и ще имате право да претендирате това в бъдещ делбен процес. Ако нещо не разбирате, обърнете се към адвокат.
tedi_2
Потребител

Мнениеот pitasht » 23 Яну 2007, 15:31

И да си пазите бележки и документи, ако стигнете до съд никога не се знае какво ще се реши, пък и дали изобщо апартаментът е с увеличена стойност към датата на делото-така, че помолете в замяна на ремонта да Ви се прехвърли някакъв дял-примерно 1/2 или по-малко, което всички счетете, че отговаря на направените подобрения или сключете някакъв договор с родителите си-продажба, дарение и т.н като те си запазят право на ползване до края на живота си-консултирайте с адвокат от вашия район за най-добър за вас вариант.
pitasht
Активен потребител

Назад към Имотни казуси