- Дата и час: 11 Яну 2025, 01:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
моля за съвет за последиците от дарение
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
моля за съвет за последиците от дарение
Баба ми е дарила имот на майка ми и си е запазила правото за живеене в него.След смъртта на баба ми , вуйчо ми има ли някакви права върху имота и какво може да се направи за да се избегне това.
- bobaka3
- Нов потребител
Вуйчо Ви има право на запазена част при откриване на наследството.Върху дарения имот може да има претенции,при условие,че същото това дарение е накърнило запазената му част.Правото на иск за възстановяване на запазената част може да се предявява до 5 год.след откриването на наследството.
Възстановяването на запазената част обикновенно се извършва с изплащане на дял от обогатилия се наследник.Но има и случаи,когато засегнатия наследник може да предяви иск за отмяна на дарението и възстановяване на запазената част.
При условие,че неговата запазена част с това дарение не е накърнена нямате основание за притеснение.
Възстановяването на запазената част обикновенно се извършва с изплащане на дял от обогатилия се наследник.Но има и случаи,когато засегнатия наследник може да предяви иск за отмяна на дарението и възстановяване на запазената част.
При условие,че неговата запазена част с това дарение не е накърнена нямате основание за притеснение.
- sarbijanac
- Активен потребител
Здравейте,сигурна ли сте че баба Ви е дарила, защото ако е прехвърлила собствеността на майка ви и си е запазила правото на ползване,то вуйчото няма право на запазена част.
- mibora
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|