начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Поземлена комисия

Казуси за недвижими имоти

Поземлена комисия

Мнениеот nkl_vnv » 06 Фев 2007, 01:24

Имам нотариален акт за парцел,не голям но със сантиментална стойност.Закупен е в началото на 90те години от община костинброд.За да ни разрешат закупуването на имота трябваше да има постройка.Ние сме изляли плоча върху която е поставен фургон, който лежи на зидария а колелата са демонтирани.Получих призовка и като отидох в Окръжен съд се оказа че закупения от мен имот, за който сме плащали редовно данъци, такси и прочее се връща на никомунеизвестни"стари" собственици с решение на поземлената комисия!Основанието е че земята не е застроена!Какво мога да направя!Имам ли реални шансове да се боря!Моля за помощ и препоръка!Благодаря предварително!
nkl_vnv
Нов потребител

Мнениеот gdobrev » 06 Фев 2007, 10:45

т въпроса Ви не става ясно кога сте положили основите , кога сте закупили земята, на какво сонование сте положили бетонни основи - има ли архитектурен план за строеж на сграда , кога е одобрен и т.н.
gdobrev
Младши потребител

Мнениеот nkl_vnv » 06 Фев 2007, 13:03

фургона е там от началото на 90те, когато закупихме парцела.преди около година съм си извадил виза за проектиране, имам имам проект, но за съжаление не е заверен...
nkl_vnv
Нов потребител

Мнениеот nkl_vnv » 06 Фев 2007, 14:08

а иначе участието на окръжния съд е съответено опит на база решение на поземлена комисия или както там се води сега да се извади нотариален акт на новите/стари собственици, които след 15 години се сетили че имат около 10дка които са парцелирани и продадени
nkl_vnv
Нов потребител

Мнениеот nkl_vnv » 06 Фев 2007, 14:09

моля препоръчайте адвокат към който да се обърна
nkl_vnv
Нов потребител

Абсолютен лаик

Мнениеот urvich » 06 Фев 2007, 21:34

nkl_vnv, приятелю, адвокатите по Закона за собствеността и ползване на земеделските земи са едни от най-големите кожодери. Аз вече 12 г. се съдя по този закон, който между впрочем е един от най-обърканите и често променяните. За да ти се смята земята за застроена, постройката трябва да има всички законово изискуеми документи, издадени и заверени от общината и строежът да е започнал или извършен преди 1 март 1991 г. Чети ЗСПЗЗ, но най-добре си наеми добър кожодер, защото ми се струва, че каузата ти е пердута. С този фургон.....
urvich
Нов потребител

Назад към Имотни казуси