- Дата и час: 26 Яну 2025, 23:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
проблем с вписване на писмен договор
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с вписване на писмен договор
Колеги, имам проблем с вписването на един писмен договор. Собственичка на 1/2 идеални части от жилищен апартамент иска да го дари на дъщеря си. Тя се легитимира като собственичка на основание писмен договор за продажба на държавен на общински жилищен имот, издаден с решение на Общински народен съвет от 1982г. Като продавачи са тя и бившият и съпруг. Развеждат се 1984г. и той дарява своята 1/2 идеални части на техния син. Писменият договор тогава не е бил вписан, защото не е било задължително. Да, обаче сега по новата наредба, за да може да дари /да се разпореди/ своята част от апартамента, първо трябва да впише писмения договор, легитимиращ я като собств. на съотв.част. От службата по вписвания обаче отказват да впишат договора, защото вече единият собственик по него вече дефакто не е собственик, а сина на когото го е дарил 19888г. Кажете какво да направя?
g-box
- term70
- Потребител
аз пак се опитвам да насоча вниманието Ви към моята тема. Надявам се някой да се включи с мнение и предварително благодаря!
g-box
- term70
- Потребител
тЕРЕНЪТ, ЗЕМЯТА, ВЪРУ КОЯТО Е БЛОКЪТ ОБЪЩИНСКА/ДЪРЖАВНА ЛИ Е?
Извинете, забравих си главните букви!
Ако не - защо не опитате с придобиване по давностно владение, осъществено от сина и дъщерята? Ако са съгласни помежду си.
Просто идея.
Извинете, забравих си главните букви!
Ако не - защо не опитате с придобиване по давностно владение, осъществено от сина и дъщерята? Ако са съгласни помежду си.
Просто идея.
- octavius
- Потребител
и според мен с една констативка пред нотариус с двама свидетели-съседи,ще стане най-бързо и безболезнено
- ivelinai
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|