начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

проблем с вписване на писмен договор

Казуси за недвижими имоти

проблем с вписване на писмен договор

Мнениеот term70 » 28 Фев 2007, 19:21

Колеги, имам проблем с вписването на един писмен договор. Собственичка на 1/2 идеални части от жилищен апартамент иска да го дари на дъщеря си. Тя се легитимира като собственичка на основание писмен договор за продажба на държавен на общински жилищен имот, издаден с решение на Общински народен съвет от 1982г. Като продавачи са тя и бившият и съпруг. Развеждат се 1984г. и той дарява своята 1/2 идеални части на техния син. Писменият договор тогава не е бил вписан, защото не е било задължително. Да, обаче сега по новата наредба, за да може да дари /да се разпореди/ своята част от апартамента, първо трябва да впише писмения договор, легитимиращ я като собств. на съотв.част. От службата по вписвания обаче отказват да впишат договора, защото вече единият собственик по него вече дефакто не е собственик, а сина на когото го е дарил 19888г. Кажете какво да направя?
g-box
term70
Потребител

Мнениеот term70 » 28 Фев 2007, 21:04

аз пак се опитвам да насоча вниманието Ви към моята тема. Надявам се някой да се включи с мнение и предварително благодаря!
g-box
term70
Потребител

Мнениеот octavius » 01 Мар 2007, 14:18

тЕРЕНЪТ, ЗЕМЯТА, ВЪРУ КОЯТО Е БЛОКЪТ ОБЪЩИНСКА/ДЪРЖАВНА ЛИ Е?
Извинете, забравих си главните букви!
Ако не - защо не опитате с придобиване по давностно владение, осъществено от сина и дъщерята? Ако са съгласни помежду си.
Просто идея.
octavius
Потребител

Мнениеот ivelinai » 02 Мар 2007, 17:47

и според мен с една констативка пред нотариус с двама свидетели-съседи,ще стане най-бързо и безболезнено ;)
ivelinai
Младши потребител

Мнениеот D.Mihova » 05 Мар 2007, 11:14

Действително този договор не подлежи на вписване. Кой Ви кара да го вписвате?
D.Mihova
Младши потребител

Назад към Имотни казуси