- Дата и час: 25 Яну 2025, 21:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съвет от знаещи?
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Съвет от знаещи?
Здравейте, в много нелепа ситуация съм и моля за съвет. Започнахме с мъжът ми да строим малка постройка, но се оказа че един от съседите ни е завел дело за това, че сме му пречели и сме нарушавали неговите граници. Навлизали сме в територията му.Това не е така. Какво следва да направим. Коя е инстанцията към която следва да се обърнем? Не ми харсва идеята да се съдим , но не ние сме нарушители и само съдът ли е инстанцията която да реши.
- adela
- Нов потребител
Ами ако действително "това не е така",би трябвало вие да имате документи за това докъде са границите на вашия имот и оттам да е видно,че не ги нарушавате.А имайте впредвид,че при ниско жилищно застрояване нормативът за разстоянията на сградите на основното застрояване е най-малко 3 м до страничната граница на урегулирания поземлен имот.
- Sando
- Нов потребител
Освен ако в ПУП-а, въз основа на влъзъл в сила РУП, който е вид ПУП, не са предвидени намалени отстояния (чл. 36 ЗУТ), или пък в ПУП-а не е предвидено свързано застрояване между две УПИ-та. Ако нищо не сте разбрали от това, което ви написах, отидете при адвокат
- oho_boho
- Потребител
От къде да проверя дали не са предвидени намалени отстояния или пък не е предвидено свързано застрояване между две УПИ-та.
И на двамата благодаря за бързите отоговори
И на двамата благодаря за бързите отоговори
- adela
- Нов потребител
В общината! А пък щом сте започнали строителство, вие сте се "сдобили" с разрешение за строеж, издадено от главния архитект на общината. А преди да ви бъдат издадени строителните книжа (одобрен инвестиционен проект и разрешение за строеж), ви е била издадена скица (виза за проектирана) от гл. архитект, в която е следвало да са отразени предвижданията на ПУП-а, вкл. и намалените отстояния и свързаното застроеване, ако подобно е предвидено- вж. чл. 140, ал. 2 ЗУТ. (2) Визата за проектиране представлява копие (извадка) от действащ подробен устройствен план с обхват поземления имот и съседните му поземлени имоти, с означени налични сгради и постройки в него и в съседните имоти и с нанесени линии на застрояване и допустими височини, плътност и интензивност на застрояване и други изисквания, ако има такива, както и допустимите отклонения по чл. 36 .
Ако ли пък нямате строителни книжа - чл. 225 ЗУТ!
Ако ли пък нямате строителни книжа - чл. 225 ЗУТ!
- oho_boho
- Потребител
Re: Съвет от знаещи?
а виза за проектиране, разрешение за строеж? имате ли? а съгласие на съседите аско са в един парцел с вашия? строителна линия и куп други тскива книйа имате ли? а? а? А???adela написа:Здравейте, в много нелепа ситуация съм и моля за съвет. Започнахме с мъжът ми да строим малка постройка, но се оказа че един от съседите ни е завел дело за това, че сме му пречели и сме нарушавали неговите граници. Навлизали сме в територията му.Това не е така. Какво следва да направим. Коя е инстанцията към която следва да се обърнем? Не ми харсва идеята да се съдим , но не ние сме нарушители и само съдът ли е инстанцията която да реши.
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|