начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

сервитут

Казуси за недвижими имоти

сервитут

Мнениеот adi12 » 10 Апр 2007, 11:05

Сервитути
Преди началото на тази година ми издадоха удостоверение , че имотът ми попада в зона на сервитут за гробищен парк.
Аз аз се бях подготвила да строя
Помогнете ми
Кажете какво значи това
Мога ли да го оспорвам.Ще получа ли някакво обезщетение и кога , защото в ДАГ ми отговориха да забравя , че имам имот
А той е почти 2,5 дка в най - елитната част на Банкя
Дайте правен съвет и помощ :D
adi12
Нов потребител

Мнениеот potrebitel » 10 Апр 2007, 19:53

Уважаема госпожо/господине,
Пишете, че имотът Ви е в най-елитната част на Банкя - това означава, че около Вашия имот вероятно има други строежи и построени сгради.
Ако съм на прав път, най - вероятно не гробищен парк, а нездрав частен интерес налага изваждането Ви от имота.
Това е в съответствие със здравата пазарна логика - човек, който купува в елитната част би трябвало да има само пазарни приоритети и логика.
Прочетете внимателно въпросното удостоверение и ако действително имотът Ви попада в сервитутна зона за гробище, а има други строежи наоколо - намерете си добър адвокат.

Успех.
potrebitel
Потребител

Мнениеот zelen » 10 Апр 2007, 20:01

В Банкя всички места са елитни - от Филиповци до Дивотино!
Къде ще строите при тези убийствени цени на строителството!
По-добре си купете нещо готово и евтинко някъде на спокойствие и си гледайте кефа!
zelen
Потребител

това ми е целта

Мнениеот adi12 » 12 Апр 2007, 09:01

Благодаря за полезните съвети
Точно това бях запланумала - да продам мястото на някой баровец
и да си купя къщичка в село до софия
Това доста ми обърква плановете
Иначе около мен са само къщи палати, а доста от тях са по - близко до гробището от мен
Може и да има нечии интерес
adi12
Нов потребител

Мнениеот zelen » 12 Апр 2007, 12:31

Господине,
В последно време хората с финансови възможности се изнесоха в къщи извън София. Самият аз обмислям подобна възможност. Отказах се да купувам място - вместо 1200-1500 евро за ново строителство, ще си купя нещо готово и ще си гледам кефа и старините.
Успех и на вас.
zelen
Потребител

Назад към Имотни казуси