начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Изнудване

Казуси за недвижими имоти

Изнудване

Мнениеот nankin » 08 Май 2007, 14:19

Здравейте!Надявам се някой да откликне със съвет.Собственик съм на 1/2 идеална част от УПИ ,във който е построена 2-етажна къща,вторият етаж ,от която е закупен от лица ,които не притежават земя.Градоустройствения план предвижда ,тази къща да бъде съборена и на нейното място да бъде построена жилищна сграда на 5 етажа.Какви са правата на лицата ,притежаващи втория етаж от къщата и докъде могат да се простират техните претенции при положение ,че не притежават идеални части от земята?Питането ми е предизвикано от факта ,че ме изнудват да им прехвърля дял от притежаваната от мен земя ,като ме заплашват ,че в противен случай никога няма да позволят да се построи новата сграда.
Благодаря предварително!
nankin
Младши потребител

Мнениеот georgi07 » 08 Май 2007, 16:26

Предполагам, че собствениците на етажа са закупили освен него и отстъпеното право на строеж,т.е. дори и някога тази къща да падне от само себе си те пак ще имат право да си построят етажа.В момента не може да съборите къщата.Единственият начин да построите 5-етажната сграда, е да удовлетворите претенцията им /или да закупите етажа/.Ако се построи новата сграда колко двор ще остане.Ако е толкова малко, че за нищо не става за какво ви е собствеността върху него?
georgi07
Потребител

Назад към Имотни казуси