начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

лишаване от наследство

Казуси за недвижими имоти

лишаване от наследство

Мнениеот NIKYR » 11 Май 2007, 20:17

Заначи проблемът ми следния.
Дядо ми почина 1999г. и остави завещание написано на ръка в което лишава майка ми от наследство, той има още две деца и сестра.
В завещанието обаче фигурирам аз разбира се,с по малка част от тази която се полага на майка ми по закон.
Изведнъж без да се обявява завещанието(поне аз незнам) ми казват,че са продали някаква земя?!
Интересува ме как мога да проверя завещанието валидно ли е-истинско,и ако да,как продават земя?
Това какво заначи след като има завещание а то не се спазва?
Как мога да си влезна във владение или ако по този начин завещанието отпада,защото не го обявяват,майка ми да си влезне във владение,което е много по добре за мен.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
NIKYR
Нов потребител

Мнениеот karanedeff » 11 Май 2007, 23:47

Ако завещението е във Вас, заедно с акта за смърт, или удостоверение за наследници, отивате при нотариус за да го обяви. И той, нотариуса, може и ще Ви насочи за по нататъшните Ви действия.
Ако завещанието не е във Вас, а в някой, който няма интерес от него, ще Ви е трудно да се възползвате от него- завещанието.

Изложете повече инфо по казуса.
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот NIKYR » 12 Май 2007, 12:51

Оригинала на завещанието не е в мен,а в мой интерес е да не се обявява.
Мисълта ми е следната ако не е обявено завещанието и е извършена продажба на имот,то завещанието отпада ли и възможно ли е да се извършва продажба без да е обявено завещанието и на по късен етап да пожелаят да го обяват?
И възможно ли е да е обявено завещанието без да съм присъствал при нотариус,като аз присъствам в него?
Ако не е обявено не би ли трябвало при продажба да присъстват всички законови наследници тоест и майка ми която му е дъщеря?
Ако и в двата варианта е трябвало да присъства един от нас или да е уведомен а ни не сме, как се извършва продажба?
И това противозаконно ли е?
NIKYR
Нов потребител

Назад към Имотни казуси