начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Въпрос за Параграф 16

Казуси за недвижими имоти

Въпрос за Параграф 16

Мнениеот depp72 » 24 Юни 2007, 21:00

Може ли някой да ми обясни,какво представлява параграф 16.
Опитвам се да продам един имот,но в нотариалният акт не е описана цялата квадратура,а само застроената площ(Така ни обиясни нотариуса при който ходихне с куповачите).Направена е обстоятелствена проверка през 1997г. и съгласно чл.483 (ако имате информациа и за този чл. 483 ви моля да ми го обиясните)от ГПК.
Поради тази причина куповачите са ходили до съвета по раион и от там са им казали че при тях няма такава информация и че могат да я получат,ако отидат в "Архитектура и градоустроиство"а там да пуснат "Удостоверение за търпим строеж параграф 16".Аз като продавач се съмниавам в добрите им намерениа и затова ви моля да ми помогнете(разясните) какво означавт описаните два термина(параграфи,членове)по горе. Благодари ви предварително :D
depp72
Нов потребител

Мнениеот apk76 » 25 Юни 2007, 09:28

в § 16 от преходните разпоредби на ЗУТ се дава уредба на търпимите строежи. Тези строежи освен, че не подлежат на премахване, те не подлежат и на забрана за ползване. могатда бъдат прехвърляни, но при извършването на сделката собственикът прехвърлител трябва да установи с удостоверение от органите, които одобряват инвестиц проекти, че строежът има характер на "търпим". ЗУТ регламентира различни категории търпими строежи, в зависимост от категорията им законодателят предвижда различен правен режим.. Освен със скептицизъм, следва да се въоръжите с търпение и и да потърсите професионалист! успех!
lyutiyat е прав, обърнете се към адвокат!
apk76
Потребител

Назад към Имотни казуси