начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Запитване за стопанисване на общите части в кооперация пробл

Казуси за недвижими имоти

Запитване за стопанисване на общите части в кооперация пробл

Мнениеот yavorrachev » 30 Юни 2007, 18:36

Здравейте, имаме си проблем нашето семейство и сега сме малко неориентирани. Ще може ли да ви помоля да дадете насоки по следния въпрос:

Преди 12 години три семейства се нанесохме в стара кооперация в центъра на София. Стълбището, мазетата, фасадата и покрива са в окаяно състояние. Ние живеем под покрива (3-ти етаж). Имаме постоянно течове и ремонтите са за наша сметка. Съседите отказват десетки пъти да ни помогнат финансово да ремонтираме целия покрив, който се води на всички, но ние сме се справяли с проблемите сами - смяна на керемиди, укрепване, преизграждане на комин, почистване. През това време бяхме обирани веднъж. Лошото и съмнителното в това е, че съседа от долу е известен като квартален обирджия.

Сложихме решетка на площадката на нашия етаж, която води до нашата входна врата и тавана, тъй като безопасността на имуществото ни и стопанисвания изцяло от нас таван стана от години единствено наша отговорност, но сега има подадена жалба от съкооператорите до кварталния инспектор, че нямат достъп до него. Таванът е само подпокривно пространство и съседите имат идеални части.

Ние не искаме да ограничаваме достъпа, но искаме да ремонтираме покрива заедно и тогава да им дадем ключ, а не да вземат нещо, което ние сме стопанисвали и поддържали с години, а те са ни отказвали всякаква помощ за това. Сигурността също е важна и ще се наложи може би да преместим тази решетка единствено пред нашата врата, а не на площадката на нашия етаж.

Ще съм ви много благодарен, ако може да ни дадете връзка към закона закона за стопанисване на частната собственост за да се запознаем малко повече с него и ще съм страшно благодарен на вашите съвети и препоръки.

В понеделник ще потръся адвокат, но нямам много познати в областта на правото и ще се радвам, ако може да ми препоръчате най-добрите в областта на тези проблеми.
yavorrachev
Нов потребител

Re: Запитване за стопанисване на общите части в кооперация п

Мнениеот Clavdivs. » 30 Юни 2007, 18:47

yavorrachev написа:Ще съм ви много благодарен, ако може да ни дадете връзка към закона закона за стопанисване на частната собственост за да се запознаем малко повече с него и ще съм страшно благодарен на вашите съвети и препоръки.

http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=-25376254
Clavdivs.
Потребител

Назад към Имотни казуси