Здравейте, имаме си проблем нашето семейство и сега сме малко неориентирани. Ще може ли да ви помоля да дадете насоки по следния въпрос:
Преди 12 години три семейства се нанесохме в стара кооперация в центъра на София. Стълбището, мазетата, фасадата и покрива са в окаяно състояние. Ние живеем под покрива (3-ти етаж). Имаме постоянно течове и ремонтите са за наша сметка. Съседите отказват десетки пъти да ни помогнат финансово да ремонтираме целия покрив, който се води на всички, но ние сме се справяли с проблемите сами - смяна на керемиди, укрепване, преизграждане на комин, почистване. През това време бяхме обирани веднъж. Лошото и съмнителното в това е, че съседа от долу е известен като квартален обирджия.
Сложихме решетка на площадката на нашия етаж, която води до нашата входна врата и тавана, тъй като безопасността на имуществото ни и стопанисвания изцяло от нас таван стана от години единствено наша отговорност, но сега има подадена жалба от съкооператорите до кварталния инспектор, че нямат достъп до него. Таванът е само подпокривно пространство и съседите имат идеални части.
Ние не искаме да ограничаваме достъпа, но искаме да ремонтираме покрива заедно и тогава да им дадем ключ, а не да вземат нещо, което ние сме стопанисвали и поддържали с години, а те са ни отказвали всякаква помощ за това. Сигурността също е важна и ще се наложи може би да преместим тази решетка единствено пред нашата врата, а не на площадката на нашия етаж.
Ще съм ви много благодарен, ако може да ни дадете връзка към закона закона за стопанисване на частната собственост за да се запознаем малко повече с него и ще съм страшно благодарен на вашите съвети и препоръки.
В понеделник ще потръся адвокат, но нямам много познати в областта на правото и ще се радвам, ако може да ми препоръчате най-добрите в областта на тези проблеми.
- Дата и час: 27 Яну 2025, 00:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Запитване за стопанисване на общите части в кооперация пробл
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Запитване за стопанисване на общите части в кооперация п
yavorrachev написа:Ще съм ви много благодарен, ако може да ни дадете връзка към закона закона за стопанисване на частната собственост за да се запознаем малко повече с него и ще съм страшно благодарен на вашите съвети и препоръки.
http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=-25376254
- Clavdivs.
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|