начало

ВКС възобнови делото срещу прокурора, съден заради обвинение срещу Петьо Еврото ВКС възобнови делото срещу прокурора, съден заради обвинение срещу Петьо Еврото

Разлика за деклариране при годишна данъчна декларация.

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разлика за деклариране при годишна данъчна декларация.

Мнениеот BoyanAngelov » 23 Яну 2006, 13:58

Здравейте, имам много странен проблем.И се надявам някой да ме посъветва как да постъпя.
Значи, работя на граждански договор и се самоосигурявам.
Регистрирал съм се по булстат като преводач и имам 50% норамативно признати разходи, но сега забелязвам че през цялото време миналата година бележките за платения авансов данък са написани и сметнати със 35% нормативно признати разходи.
И сега немога да подам декларация както е нормално за авторски труд с 50 % нормативно признати разходи .
Та въпроса ми е дали мога да си подам декларацията със 50% нормативно признати разходи (и някак си да се редактират бележките) или трябва да я подам със 35% процента(според бележките ми) което значи че ще имам да внасям доста осигуровки за миналата година.
Благодаря предварително :)
BoyanAngelov

Мнениеот Гост » 23 Яну 2006, 14:08

При положение, че са ти начислявали само 35% нормативно признати разходи, а ти имаш право на 50%, означава че са е надвнесен данък общ доход и сега ще плащаш по-малко, а не повече. При подаване на данъчната декларация ще свалиш нормативно признатите разходи както е по закон, а не както е на служебните бележки . Затова има годишно изравняване А къде тук са осигуровките?
Гост

Мнениеот BoyanAngelov » 23 Яну 2006, 14:38

Благодаря ти първо за бързия отговор.
Та значи се осигуровките ги внасях на база 220лв. но ако съм на 35% ще трябжа да плащам още. А при 50% за авторски труд на разликата между 220лв и това което получавам не се плащат осигуровки.(или данъци бяха..не съм ммного сигурен.)
BoyanAngelov

Назад към Данъчно право