начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

софийски районен съд

Казуси за недвижими имоти

софийски районен съд

Мнениеот jgv » 04 Фев 2006, 20:56

Здравейте,
през 1987г.родителите ми дариха дворно място придобито чрез покупка,но нот.акт им е за придобит имот по давност.Старите собственици в един момент решиха ,че искат да оспорят сделката,но при развитието на делото бяха представени от родителите ми разписки за изплатени суми , предварителен договор за продажба,както и нотариална покана от собствениците,че всички суми са изплатени и районния съд приключи делото в наша полза.Делото приключи през 1995г,но през 2004 г.исках да продам мястото, но решението на съда все още не беше влязло в сила а беше архивирано.
Делото в момента е в градския съд и ще се гледа през м.ноември.
Въпросът ми е:Има ли някъкви срокове за приключване на такива дела и кой е виновен за това ,че решението на съда не евлязло в сила.
jgv
Нов потребител

Мнениеот Гост » 04 Фев 2006, 21:40

нещо не схванах, ама предполагам и вие, питащия - също.......... няма как дело да е архивирано и да се чака разглеждане в съд...нещо бъркате ! на въпросите :
1. няма срокове за приключване на каквото и да било дело;
2. ако след решението на районния съд не ви намерят да ви връчат известия за това, че решението е готово или не се уведомите в канцеларията на съда, то същото няма как да "влезе в сила";
3. след като вие не знаете нищо по въпроса, допускам, че е налице следното - другата страна просто е обжалвала решението пред въззивния съд, което значи, че , образно и грубо казано, делото ще се преразгледа отново...
Гост

Мнениеот jgv » 05 Фев 2006, 15:51

Вярно е че има някакви възражения от старите собственици , но това е станало през 1995 г.Мисля че вината за това ,че делото е архивирано без да се разгледат възраженията не е моя.Сега моите родители и ищците са покойници.Остава само да чакам да се намерят наследниците на последните.
jgv
Нов потребител

Мнениеот Гост » 05 Фев 2006, 16:44

jgv написа:Мисля че вината за това ,че делото е архивирано без да се разгледат възраженията не е моя.

Възраженията не са пречка за влизане на решението в сила, ако не е имало жалба. За да се разпореди архивиране на делото, трябва решението по него да е влязло в сила. Вероятно така е и станало. Възможно е, обаче, някоя недобросъвестна страна да получи достъп до архивираното дело и да откъсне съобщенията, след което да се позове на това, че навремето (през 1995 год.) не е била уведомена за изготвянето на решението и то не е влязло в сила.
Гост

Назад към Имотни казуси