начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

Отдаване на имот под наем

Казуси за недвижими имоти

Отдаване на имот под наем

Мнениеот Гост » 10 Фев 2006, 12:11

Здравейте,
незнам дали точно тук е мястото да попитам, но ще опитам.

Наскоро се нанесох в апартамент, за който агенцията ме увери че всичко е налице и че има акт 16 за ползване. Но в края на месеца, разбрах от хазяите, които в началото пропуснаха да кажат, че сградата още е на промишлен ток (няма озаконен ток), и че за водата няма водомери и не ми се отчита вода. Дефакто немога да получавам бележки за ток/вода и др.

Възможно ли е при факта, че тези проблеми са налице, сградата да има акт 16 и да се отдават законно под наем ?
Гост

Мнениеот Гост » 10 Фев 2006, 12:13

Щом е на промишлен ток, значи няма акт 16!
Гост

Мнениеот Гост » 10 Фев 2006, 12:15

Мога ли по някакъв начин да подам оплакване и по някакъв начин на тези хора да им се търси съдебна отговорност за това че отдават апартаменти от сградата незаконно ?
Гост

Мнениеот Гост » 10 Фев 2006, 12:27

Защо Ви е да го правите - нали Вие живеете в този апартамент?
Гост

Мнениеот Гост » 10 Фев 2006, 12:33

Искам да се изнеса от апартаметнта, тъй като не ми дават бележки за разходите които правя, а и няма как да ми ги дадат, аз немога да предвиждам бъдещите си разходи. Всеки път ми се казва някакво число и аз съм принуден да го покрия като разход.

Отностно другото, искам да предотвратя други хора да бъдат така 'изнудвани' за в бъдеще от тези собственици след като се изнесем. Това си е чист рекет.
Гост

Мнениеот Гост » 10 Фев 2006, 13:37

Moi savet - az sam sluchaen chitatel - Voda ne plastaite - vodata ne moje da vi bade spriana, zastoto triabva da sprat na zelija blok.Zaradi toka triabva da se iznesete, zastoto ste vi bade sprian, no ne plastaite poslednija naem - neka si go pokrijat s kalziona( sigurno ima takav). Kajete na naemodateklia, che niama da plastate, bez da imate redovna belejka za razhodi - i ne plastaite nisto.
Predpoladam, che ste platili i na brokerskata firma - tova e sasto i tiahna vina, triabva da znajat , kakvo davat pog naem. Kajete inm, che ako ne vi varnat brokerskija provizion, ili ne viurediat nestata, ste napishete vav vestnika i internet, che sa moshennizi.Te sasto nosiat otgovornost - redno e da znajat kakvo predlagat na klientite si i za kakvo iskat pari.
Ne sam predpolagala, che ima takiva moshennizi i sred naemodatelite, i izobsto, che moje da ima podobni sluchai.
Vie moje da iskate brokerskija provizion i ot naemodatelite, zastoto sa vi izlagali i sega triabva otnovo da plastate na broker.V protiven sluchai niama da osvobojdavate apartamenta.
Jelaja vi uspeh
(nauchih nesto novo vav foruma)
Гост

Назад към Имотни казуси