начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

Предварително Ви благодаря

Казуси за недвижими имоти

Предварително Ви благодаря

Мнениеот Гост » 10 Фев 2006, 18:47

Здравей те,
Преди десет години дадох съгласието си на фирма да построи на собственната ми земя производственно хале, без да съм и давал какъвто и да е документ, просто на добра воля. Фирмата се разшири и скоро ще се мести в друг имот.
Моля Ви да ми отговорите вече построените зграда чия собственност остават, как може да я предибия? Като през целия период съм плащал данаци само на земята. А фирмата си е плащала за зградата.
Нотариусът ми отговори, че без да я прехвърлям зградата си е моя,
Предварително Ви благодаря.
Гост

Мнениеот minci » 10 Фев 2006, 22:19

Има разпоредба в Закона за собствеността,че собственикът на земята е и собственик на сградата,но доколкото разбирам тази сграда е незаконна.Декларирането и в данъчното и плащането на данъци не я прави законна.
minci
Младши потребител

Мнениеот Гост » 13 Фев 2006, 10:52

minci написа:Има разпоредба в Закона за собствеността,че собственикът на земята е и собственик на сградата,но доколкото разбирам тази сграда е незаконна.Декларирането и в данъчното и плащането на данъци не я прави законна.

Благодаря за отговора, но доколкото знам сградата е построена с проект, и мисля, че е законно.
Гост

Мнениеот Никой » 13 Фев 2006, 10:59

Няма ли някакъв договор за ползване на земята?
Никой

Мнениеот Гост » 13 Фев 2006, 11:06

Ако не сте учредили право на строеж на съответната фирма , то вие сте станали собственик на сградата по силата на приращението
Гост

Мнениеот Гост » 13 Фев 2006, 11:35

Халето може да е сглобяемо... и "наемателя" да си го демонтира
Гост

Назад към Имотни казуси