начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

НАРЪЧНИК НА НАЕМОДАТЕЛЯ

Казуси за недвижими имоти

НАРЪЧНИК НА НАЕМОДАТЕЛЯ

Мнениеот Ани » 15 Фев 2006, 15:43

НАРЪЧНИК НА НАЕМОДАТЕЛЯ

1. Трябва да се снабдите с перфектно изработен договор от адвокат, който да включва предпазни за вас клаузи / мога да приложа примерен договор, но всичко си е индивидуално, наемодателят може да поиска да посещава имота си един път седмично например /.

2. Договорът за наем да бъде нотариално заверен, защото само тогава можете да пуснете молба пред районния съд за издаване на изпълнителен лист като приложение към молбата и договора.

3. Да поискате най-малко тримесечен депозит и отделно предплата за по-дълъг период.

4. За да пресечете възможността да ви продадат апартамента с фалшиво пълномощно, в което да фигурират данните ви от договора за наем, направете запор в данъчното / забрана да се издава данъчна оценка/.

5. В момента, в който наемателят откаже да напусне жилището и е в нарушение на подписания договор, му пуснете незабавно нотариална покана, с която го приканвате да напусне в определен от вас срок и го уведомявате, че едностранно прекратявате договора.

6. Ако още вярвате на правосъдието, намирате добър адвокат, който да започне гражданско производство, но това трябва да стане в едномесечен срок от подаване на нотариалната покана / ако закъснеете, договорът ви се води продължен чрез т.н. „мълчаливо съгласие“/ и да се молите на Господ съдията да ви го заведе по чл. 126 ж, което, повярвайте ми... няма да се случи. Като заявите иск за предавне на владението, непременно поискайте заедно с това и запор на вещи на длъжника да си покриете поне отчасти щетите.
7. Ако сте разочаровани /като мен/ от сталинистките, антиконституционни и репресивни закони, които ви изкарват престъпник, ако проникнете в законно притежаваната си частна собственост, имате няколко варианта за действие:
а/ спирате телефона
б/ спирате им тока / партидата е на ваше име, но трябва много внимателно да проверявате дали наемателите ви не са си го пуснали...защото в електроразпределение ми казаха, че нямат компютърна връзка с касите и моят наемател си беше платил осем лева в една от касите и бяха му го пуснали. После трябва да се молите на началниците, да обяснявате какъв е случая и пак, и пак, докато накрая се съгласят, /въпреки, че не били длъжни!?/. Ако сте се преборили с това и той пак отказва да напусне, не се опитвайте да влезете, или да му изхвърлите багажа! Ще ви осъдят веднага за самоуправство и ще го въдворят обратно, като ви накарат да внесете багажа му....иииххх! Поемете въздух и се опитайте да му спрете парното.
Понеже топлофикация ще ви каже да си свалите сами радиаторите...пък той няма да ви пусне...това трудно ще го осъществите, ама опитайте все пак. Ако и тогава не си тръгне:
в/ Започвате да слагате клечки със секундно лепило в патрона. Ако го правите всеки ден, ще се разори да дава пари за патрони.... Внимавайте, все пак, да не ви хване...

Ако и това не помогне или искате да го пропуснете, минаваме напред:

8. Има един изпитан начин, но той носи последващи затруднения: Правите добре обмислена и организирана конспирация. За целта ви трябва приятел-ентусиаст или нает нарочно човек, който да се промъкне когато наемателите са на работа и да разбие патрона на вратата и предварително уговорен ключар, който да бъде с вас и да има нови патрони за смяна. Звъните /по-добре от домашен телефон, ваш или на съседка/ на 166. Идват. Казвате им, че съседката ви се е обадила, че вратата ви е разбита и сте дошли веднага. Прави се протокол, но разбиването не сте го извършили вие, а неизвестен извършител и така не попадате под ударите на закона от НК за самоуправство. Сменяте бравата и заключвате пак с протокол и свидетели за да не ви съди после наемателят за изчезнали вещи и пари. После е малко неясно как ще реагират наемателите. Могат да разбият и те, но трябва да пишете молби до прокурор, а ако не разбият как точно и кога ще си изнесат багажа...също не се знае... Затова:

9. Най-лесно и бързо можете да се отървете от наглите си наематели като се свържете със „здрави момчета“/ има вариант да им отдадете апартамента си под наем с фалшив договор, но внимавайте, направете си анекс към договора, който да притежавате само вие и там се защитете от евентуални злоупотреби...докъде стигнахме../ За разлика от закона, тази система работи. Не искам да наричам момчетата „мутри“, защото помагат на наемодателите в неравната им борба с наемателите-престъпници и техните защитници-законодателите, които са престъпници спрямо нас. Просто се появи „черен пазар” в правните услуги. Ами...като има дефицит на правосъдие...така е.
Аз съм привърженик на законността, но искам да я ИМА! Не се чувствам престъпник в моята собственост!
Когато законът не ни защитава... си спретваме „частен съд”. Знам, че това не е решение... Не говори добре за държавата...но къде е тя да ни защити? Всъщност...разбрахте ли кой създава „мутрите”?
Момчетата вършат работа мълниеносно и така запълват зейналата яма от липсващо правосъдие и ви спасяват от тромавата, със сложен с прът в колелата, съдебна система, за която „параграф 22“ си е просто ежедневие, спестяват ви късане на нерви и унизителното обичайно състояние да се чувстваш безсилен в България и да не можеш да защитиш своята собственост от такива наглеци, който живеят на гърба на хората. Тези момчета са препоръчвани дори от адвокатите. Топлофикация също ползва услугите им. Препоръчвам ви ги и аз.

Не ми остава нищо друго, освен да ви пожелая успех!

Ани
Ани

Мнениеот Гост » 15 Фев 2006, 21:13

Що не одиш да се не на псувните!?
Гост

Мнениеот Гост » 15 Фев 2006, 21:14

Що не одиш да се ш***ш - ши-баш, ши-еш?
Гост

Назад към Имотни казуси