начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

Как да определим цената на наследствен дял

Казуси за недвижими имоти

Как да определим цената на наследствен дял

Мнениеот KondovMarin » 05 Фев 2006, 00:54

Наследих апартамент заедно с друго лице. Неговата част е много малка и искам да му я наплатя. Как да определим цената на тази част - с вещо лице ли? Оценката, направена от вещо лице различава ли се от пазарната цена?
KondovMarin

Мнениеот Пантер » 08 Фев 2006, 14:06

Зависи, ако оценителя на недвижими имоти е подкупен от някой от вас двамата то тогава оценката определено няма да бъде по пазарни цени, тоест или по - ниска или по - висока. Най - добре е погледнете във някой вестник за недвижими имоти и сами да се споразумееете за заплащането. :lol:
Пантер

Мнениеот оценител на имоти » 16 Фев 2006, 12:38

Ако оценката на имот я правя аз се стремя да съм максимално реалистичен/обективен/, тъй като работя в агенция за недвижими имоти. Има някой, хора който разчитат на подкупи, но не мисля че всички сме такива./нали е без това оценката се плаща/ Подкупни са тия отгоре с големите международни проекти и т.н....... то е ясно вижте какви хотели и бизнес сгради вдигнаха за отрицателно време/справка бул."България" -Манастирски ливади и мн. други.
оценител на имоти

Мнениеот KondovMarin » 16 Фев 2006, 22:07

оценител на имоти, kak moga da se svarza s vas, ako ste ot sofia
KondovMarin

Мнениеот minci » 16 Фев 2006, 22:26

Проучете от вестник,напр."Позвънете",има и сайт,имот,намиращ се във Вашия район и със сходни параметри - квадратура,етажност и т.н. на каква цена се предлага за продажба.Знаейки идеалните части на собственост ,много лесно може да определите колко да наплатите на съсобственика си.
minci
Младши потребител

Назад към Имотни казуси