- Дата и час: 24 Яну 2025, 00:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
трябва ми адвокат- СПЕШНО
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
трябва ми адвокат- СПЕШНО
Много моля да ми дадете връзка с добър адвокат по имотни казуси. Касае се за неправомерна /според мен/ продажба на подлежащ на реституция имот , извършена от Столична община. Много моля , помогнете. Случая спешен
- aneshev
- Нов потребител
Благодаря, но тази личност даже не искам да я чувам. Изключително непрофесионално поведение и подход.
- aneshev
- Нов потребител
Не можах да разбера дали е зле. Беше наета, взе пари, не се явява на делата. Не е представила и пълномощното /следователно не е декларирала сумата и не е платила данък/. В последния момент каква на клиента си, че не е очаквала в с.з. да има насреща защита и ще се отказва.
Това на какво ви прилича. Иначе сигурно е много добра- по душа.
Това на какво ви прилича. Иначе сигурно е много добра- по душа.
- aneshev
- Нов потребител
Много малко е информацията която излагате. По принцип форума е за дискутиране на казуси, а не да се правим кой колко е добър по вещно право, спечелените и заведените дела сами по себе си говорят кой колко е добър. За щастие господине в гражданско правната материя касаеща и вашият спор, преди всичко се разчита на писмени документи като доказателство и експертизи. Което още от самото начало е ясно ,почти ясно кой печели и кой губи. освен ако не се установи че някой документ е неистински, оспорен е и т.н. Този казус е доста любопитен бих казал. Първо имаме няколко реституционни закона, за което не е ясно вие дали сте предявили в законоустановеният срок посоченв в тези реституционни закони вашите претенции и писмени доказателства в тази насока. ако отговорът е да до сега вече да сте си реституирали имота. ако ви е отказана реституция , въобще или ви е предложено обезщетение което не одобрявате, обжалвате по административен ред отказа на органа издал административния акт. проблемът е че в тези производства не можете да искате обезпечителна мярка като възбрана на процесният имот. а това е много важно обстоятелство защото ако трето лице го купи ще се счита за добросъвестен и съдът няма да развали договора за покупко продажба с третото лице. а то се счита за добросъвество ако към момента на прехвърлянето не е вписана исковата молба в имотния регистър. Ако фактите са такива ,забравете за имота, можете да искате само обезщетение в друг имот и то при условие че сте собственици на имот подлежащ на реституция по спец закони. Има шанс ако договорът за покупко продажба на процесният имот ,страда от пороци.Тъй като продажбата на имот от държавата или общината е сложен фактически състав който включва акт на държавен орган, Решение, Заповед, който е индивидуален административен акт и договор. ако актът на държавният орган страда от пороците визирани в чл.12 ЗВАС, може да се обжалва и това добстоятелство да се изпозва и ще се спечели делото. Но ако административният акт е перфектен издаден от компетентния орган в законовата форма, при спазване на материалния закон, при спазване на административно процесуалните правила чл.12т.1-5 ЗВАС . Губите имота. Но ако реституционните ви дела са се влачили много време, независимо от обезщетението , можете да осъдите България за нарушаване на чл.6 ЕКЗПЧ в частта разумен срок и чл.13 липса на ефективни средства за защита. Ако не имот то поне прилично обезщетение и тогава ще си купите нов имот. Няма да сте капо , ако наистина имате безпорни писмени доказателства че сте собственици на имот подлежащ на реституция.
Е не съм корифей в тази област, защото там вече има корифеи. опитвам се но за сега има честичен успех да бъда корифей в обсласт от правото където още няма корифеи, това е според мен успешното обжалване на нормативни актове на министерства и предявяване на искове за обезщетение срещу тях,имам скромен принос за това и индивидуални и групови искове срещу корпорации. Надавям се да съм ви бил полезен.
С уважение адв.Незрет Бабучев
Е не съм корифей в тази област, защото там вече има корифеи. опитвам се но за сега има честичен успех да бъда корифей в обсласт от правото където още няма корифеи, това е според мен успешното обжалване на нормативни актове на министерства и предявяване на искове за обезщетение срещу тях,имам скромен принос за това и индивидуални и групови искове срещу корпорации. Надавям се да съм ви бил полезен.
С уважение адв.Незрет Бабучев
- nezret
- Потребител
Благодаря на адв. Бабучев за взетото отношение по темата. Казуса считам, че е доста интерес , тъй като има данни за инкриминирани поправки в официални и съставяне на неистински документи. Интересното е, че Областната администрация първоначално възстановява собствеността върху имота, а в последствие /на база недействителни и подправени документи/ се оказва, че същия "вече бил продаден". Факт е, че за тази "продажба", на база "документи", не е имало следа до издаването на възстановителната заповед на Областния управител.
Самата заповед е жалена пред ВАС /грешка, но пак по съвет на адвокат/, като 3-членен състав разглежда делото по същество и отменя заповедта , като незаконосъобразна. 5-членен отменя решението на 3-членния, с мотив- този съд не е компетентен, без разглеждане по същество на законосъобразността.
Сега е образувано дело- доказване на собственост в СРС, на нито едно от заседанията на което не се яви адв. Божинова.
Ще бъда благодарен да се срещна с някой адвокат, който да прегледа документите и да прецени има ли шанс или не, като поеме и делото.
Отново благодаря на всички отзовали се.
Самата заповед е жалена пред ВАС /грешка, но пак по съвет на адвокат/, като 3-членен състав разглежда делото по същество и отменя заповедта , като незаконосъобразна. 5-членен отменя решението на 3-членния, с мотив- този съд не е компетентен, без разглеждане по същество на законосъобразността.
Сега е образувано дело- доказване на собственост в СРС, на нито едно от заседанията на което не се яви адв. Божинова.
Ще бъда благодарен да се срещна с някой адвокат, който да прегледа документите и да прецени има ли шанс или не, като поеме и делото.
Отново благодаря на всички отзовали се.
- aneshev
- Нов потребител
И още нещо : С помоща на юрист желая да прегледам и анализирам всички стъпки и ходове на адв. Божинова. Считам, с оглед насрещната страна в спора, че са налице данни за злоупотреба с доверието на клиент. Къде и по какъв ред /ако за това се съберат данни, а България е малка и всичко се знае/ мога да отправя жалба или иск спрямо некоректния адвокат- за уронване престижа на професията. Не желая обезщетение, искам да и се спрат правата или поне да стане публично достояние поведението и. Пак уточнявам, в случай , че съмненията ми се окажат верни.
- aneshev
- Нов потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|