начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Какво означава????? Помощ моля

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какво означава????? Помощ моля

Мнениеот dr.milenkovski » 29 Мар 2006, 14:41

Моля ви кажете ми колкото може по-брзо какво означава тази дума ВОС в текста (поднел съм гражданско дело в районен съд):

....Определението може да се обжалва пред ВОС в 7 дн. срок от съобщението.

Какво означава воз ???
И в апелациония ли съд трябва??
dr.milenkovski
Нов потребител

И още един въпрос

Мнениеот dr.milenkovski » 29 Мар 2006, 15:10

И още един въпрос ако можете да ми помогнете,
аз съм придобил българско гражданство и сега си менявам имената тук (защото объркали ги в министерството, и мора по съдебен път сега)
Имам адресна карта за настоящ адрес във Варна, но съда ме праща в районен съд София не знам защо (май за постония)
Нали може промената на имената в Варна??

Затова мисля да го обжалвам...

Благодаря ви много!
dr.milenkovski
Нов потребител

Да отпочвам делото от ново или да чакам?

Мнениеот dr.milenkovski » 29 Мар 2006, 18:06

:lol:
Не съм завеждал дела в Македония фала богу

защото в съобщението пише:
"...Прекратява пр-то. Изпраща делото по подсъдност на рс-София.Пределението може да се обжалва..."

Aз мисля от ново да подам молбата да не се объркат нещата..
dr.milenkovski
Нов потребител

Re: Да отпочвам делото от ново или да чакам?

Мнениеот donna » 29 Мар 2006, 18:12

dr.milenkovski написа::lol:
Не съм завеждал дела в Македония фала богу

защото в съобщението пише:
"...Прекратява пр-то. Изпраща делото по подсъдност на рс-София.Пределението може да се обжалва..."

Aз мисля от ново да подам молбата да не се объркат нещата..

Докторе , варненския районен съд прекратява делото при себе си и изпраща същото по подсъдност на СфРС,там ще му дадат нов номер и ще получите призовка за датата и часа на насрочването.
Не ви остава нищо друго освен да чакате призовката . Но първо ще трябва да минат 7 дни за обжалване и чак тогава ще го изпратят ,сега кога ще го насрочат не мога да ви кажа.
С адвокат ли бяхте или сам се опитахте да се справите .
Сега ще почакате малко по-вечко .
donna
Старши потребител

Мнениеот dr.milenkovski » 29 Мар 2006, 18:28

Сам се опитах, тъй като не ми се видя много сложно делото.

Тогава не ли е подобре да прекратя във Варна делото, да не го пращат в София, защото не ми се чака чак толова много,
на границите ми правят проблеми с различнте имена в паспортите ми,
и да подам отново молба в СФРС?

Друг проблем може да се окаже контактирането ми с призовки, тъй като в София постоянния адрес почти не зная къде е..
Дали няма да ме призоват във Варна?
dr.milenkovski
Нов потребител

Мнениеот donna » 29 Мар 2006, 18:35

dr.milenkovski написа:Сам се опитах, тъй като не ми се видя много сложно делото.

Тогава не ли е подобре да прекратя във Варна делото, да не го пращат в София, защото не ми се чака чак толова много,
на границите ми правят проблеми с различнте имена в паспортите ми,
и да подам отново молба в СФРС?

Друг проблем може да се окаже контактирането ми с призовки, тъй като в София постоянния адрес почти не зная къде е..
Дали няма да ме призоват във Варна?

Може да прекратите делото ,но не си мислете ,че сте стане много бързо за новото дело съда ще трябва пак да го образува и да го насрочи ,бъдете сигурен че няма да го насрочи от днес за утре тъй като СРС е достата натоварен .
Делото което водите вече е в действие така ,че не ви съветвам да го прекратявате ,но можете да идете на място в СФ.Р.С. и да си получите призовката ,най-добре е да се обадите по телефона да разберете за кога е насрочено ,кой адрес сте посочили в молбата на него ще ви призоват.
Затова най добре се обадете след около 3 седмици в Сф.р.с друг е въпроса колко ще са любезни.

Е съветвам ви да си наемете адвокат ,та да не оплескате нещо допълнително ,тоя ще има и грижата дори да получи призовката ,ако се разберете и да ви уведоми за датата и часа.

И докторе нали не препоръчвате на пациентите си да се лекуват сами ...в случая е станало същото :wink:
donna
Старши потребител

Мнениеот dr.milenkovski » 29 Мар 2006, 18:46

Добре, благодаря ви много за помоща,

ще чакам и след 3 седмици ще провера в София.

Пак ако е в застой ще търся адвокат,

Права сте за съветите :)
dr.milenkovski
Нов потребител

Назад към Общи дискусии