начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

придобиване на собственост по давност

Казуси за недвижими имоти

придобиване на собственост по давност

Мнениеот gvendulin » 31 Мар 2006, 14:21

Преди единадесет години закупих жилище (състоящо се от две стаи , кухня , тоалетна , баня и тоалетна).По проект във входа са предвидени по два апартамента (тристаен и четиристаен).По - късно е решено , да има стая за колички.От тристайния апартамент е отнета едната стая , изградена е преградна стена (от тухли) и преместена входната врата за да може да има достъп до общата стая.В предверието се оказа мокрото помещение с водомерите и бушоните.След като закупих жилището , веднага възстанових вратата , която липсваше.Така спрях достъпа на съседите ми до тази стая.Проверих в общината чия собственост е това помещение - от там ми отговориха , че е на входа.Опитах се да закупя от съседите си тази стая , но някои от тях не бяха съгласни.Искам да уточня , че електрическата инсталация е свързана на моя електромер , а от няколко години аз плащам сметките за мощност на топлофикация.За тези години никой не е проявил интерес към стаята .Мога ли да придобия стаята по давност и към кого трябва да се обърна.
gvendulin
Нов потребител

Мнениеот bozhilova » 01 Апр 2006, 13:10

Общите части не могат да бъдат придобивани по давност.
bozhilova
Младши потребител

Мнениеот gvendulin » 01 Апр 2006, 13:47

Благодаря Ви
gvendulin
Нов потребител

Назад към Имотни казуси