начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

OCR за Windows XP

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

OCR за Windows XP

Мнениеот gega » 09 Апр 2006, 01:20

Колеги, как да си инсталирам OCR за Windows XP, с който да се разпознава български текст! В моя пакет стандартно има за руски, английски и немски, но за български не виждам! Не зная как да го ъпгрейтвам! Ако някой знае, ще бъда много благодарен да разбера. Ако този ъпгрейд е платен, моля ви да ми кажете как и от къде мога да си го закупя?
gega
Потребител

Мнениеот jegosan » 09 Апр 2006, 02:43

зависи какъв ОСR ползвашл Най-доброто е FineReader8.00
Поздрави!!!
jegosan
Потребител

Мнениеот gega » 09 Апр 2006, 09:53

В Windows XP има възможност за сканиране и разпознаване на текст, но в моя пакет се съдържат модули за OCR само на руски, английски и немски. Като си купих скенера, бе приложен софтуер за Abby Fine Reader 6.0 Sprint за разчитане на български текст, но не ми допада. Един колега ми каза, че е доволен от тази възможност на Windows XP но при мен не разпознава българския текст. Ако знаете как мога да го инсталирам, а ако е платен, от къде да го закупя.
gega
Потребител

Мнениеот gudio » 09 Апр 2006, 11:35

Пробвай да избереш като "системен език" на целия Windows да ти е български (получава се доста тъпо - непрекъснато автоматично ти се включва български...), тогава OCR-а разпознава, но пък ако сканираш нещо на английски - прави маймуни.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Назад към Общи дискусии