начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Разрешение за строеж за стена съборена от съдия изпълнител

Казуси за недвижими имоти

Разрешение за строеж за стена съборена от съдия изпълнител

Мнениеот ewakam » 18 Апр 2006, 16:20

казусът е следния: Подала съм Инвестиционен проект в Об6тината за Възстановяване на премахната от съдия изпълнител стена, неотговаряща на противоповърните норми в собствено помещение. Проектът е с половителна оценка за съответствие от ОЕСУТ, но гл. архитект и юристите в ДНСК са на мнение, че разрешение за строев не move да бъде издадено, тъй като въпреки нотариалния ми акт за собственост(обектът е закупен от об6тинска фирма през 2001г) събарянето на стената означавало, че вече обектът не съществува. Делото, по което е съборена стената е срещу наемателя на помещението, преди аз да го купя, но изпълнението беше преди 6 месеца? Какво да правя?? да си напрява стената по противоповърните изисквания без разрешение за строев и да чакам да дойдат от РДНСК да я бутнат??????????????
ewakam
Нов потребител

Мнениеот irina_van » 18 Апр 2006, 17:07

за вътрешна преградна стена ли става въпрос и кога е констатирано нарушението - преди издаване на Akt16/ Разрешение за ползване ли?
irina_van
Потребител

Мнениеот ewakam » 18 Апр 2006, 17:24

да за вътрешна. нарушение не е констатирано от ДНСК или от об6тината. по съдебно дело срещу наемателя на помещението е постановено, че трябва да се премахне, защото е в нарушение на противоповърните норми. и преди 6месеца я махнаха. Няма Akt16, защото помещението е строено 1992г. и тогава е било издадено само разрешение за строев. съдът установява, че е изпълнен проектът от 1992г., без отклонения, но е в нарушение на противоповърната издръвливост на стената, в проектът, който им представям сега, това е изчистено-стената ще бъде изпълнена според нормите
ewakam
Нов потребител

Назад към Имотни казуси