начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Нужна ми е информация

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нужна ми е информация

Мнениеот military » 10 Май 2006, 18:40

Някой би ли могъл да ми каже:Кой университет предлага магистърска програма по право,след която програма да мога да практикувам.Благодаря предварително!
military
Младши потребител

Мнениеот prnedev » 10 Май 2006, 21:02

Какво да практикуваш готин? Аз не знаех, че някой университет предлага бакалавърски програми по право :-)
prnedev
Активен потребител

Мнениеот military » 10 Май 2006, 21:15

Имама в предвид магистърска програма след придобита бакалавърска степен по специалност "Управление на ресурси и технологии ".Под практикуване имам в предвид след магистърската програма да придобия юридическа правоспособност.
military
Младши потребител

Мнениеот milka » 10 Май 2006, 21:36

Вие наистина ли смятате, 4е съществува подобна магистратура? Това звучи крайно еретично!
milka
Младши потребител

Мнениеот military » 10 Май 2006, 22:04

Нов български университет
МАГИСТЪРСКИ ПРОГРАМИ- 43 Право

Обща информация

Студентите в програмата усвояват основните принципи на правото и тяхното специфично приложение в отделните негови отрасли, усвояват специфичните въпроси на правоприлагането в областта на публичното и частното право, формират правно мислене и критерии при решаването на конкретни казуси от практиката, усвояват съвременните принципи на правото на Европейския съюз. Получилите диплом за завършено висше юридическо образование имат образователна и квалификационна степен "магистър" и професионална квалификация "юрист".

Компетенции

Получилите диплом за завършено висше юридическо образование могат:

да работят в централните и териториалните държавни органи, в органите на местното самоуправление и местната администрация, в търговски дружества, в кооперации, в неправителствени организации;

след тримесечен стаж и успешно положен държавен теоритико-практически изпит да се реализират като съдии, прокурори, следователи, нотариуси и адвокато;

да продължат образованието си като докторанти, както и да се занимават с преподавателска и научна дейност в областта на правото.

На това какво му казвате вие.
military
Младши потребител

Мнениеот milka » 10 Май 2006, 22:18

Закон за съдебната власт
Чл. 163. (Изм., ДВ, бр. 74 от 2002 г.; частично обявен за противоконституционен с Решение № 13 от 2002 г. по к.д. № 17 от 2002 г., бр. 118 от 2002 г.; изм., бр. 61 от 2003 г.)
(1) Завършилите висше юридическо образование придобиват юридическа правоспособност след тримесечен стаж като стажант-юристи и полагане на изпит.

Доколкото разбрах Вие нямате завършено висше юридическо образование, т.н. магистратура " право" не е еквивалент на последното.
milka
Младши потребител

Мнениеот tessa » 11 Май 2006, 16:37

:shock: УАУ, кажете ми, че Нов Български Университет не предлага и магистърска програма "Медицина", защото наистина става зле...
Аватар
tessa
Потребител

Мнениеот skalata_tsak » 12 Май 2006, 15:22

да, втора инстанция в Бърза Помощ е Господ! :lol: :lol: :lol:
skalata_tsak
Младши потребител

a

Мнениеот aechr » 12 Май 2006, 15:31

Е,именно тази втора инстанция-Господ е отредила България да стигне 3 млн.население,след като хилядите висшисти-бъдещи безработни се изнесат в чужбина,които рано или късно ще осъзнаят,че са си е губили времето да учат и то в псевдоуниверситети,само и само да оправдаят нереализираните мечти на мама и тате за право.
aechr
Младши потребител

a

Мнениеот aechr » 12 Май 2006, 15:31

Е,именно тази втора инстанция-Господ е отредила България да стигне 3 млн.население,след като хилядите висшисти-бъдещи безработни се изнесат в чужбина,които рано или късно ще осъзнаят,че са си е губили времето да учат и то в псевдоуниверситети,само и само да оправдаят нереализираните мечти на мама и тате за право.
aechr
Младши потребител

Мнениеот military » 12 Май 2006, 16:08

Вие май нещо сте много отворени.Желанието ми да уча право няма нищо общо с амбицийте на родителите ми просто смятам,че ме бива в тази професия и въпреки,че все още нямам юридическо образование имам един действаш правилник и един действаш устав.Професията,която винаги съм искал да практикувам-ТОВА Е ДА СЛУЖА НА РОДИНАТА СИ.Аз именно това правя в момента.
Последна промяна military на 12 Май 2006, 16:15, променена общо 1 път
military
Младши потребител

Мнениеот military » 12 Май 2006, 16:14

А и един въпрос колко от вас могат да се похвалят,че са написали правилник.
military
Младши потребител

Мнениеот mishi_83 » 13 Май 2006, 14:18

military написа:А и един въпрос колко от вас могат да се похвалят,че са написали правилник.

Колеги, не бъдете толкова критични!

Military, бих се радвал ако качите съдържанието този "действащ правилник и устав"..

Интересно ми е да се запояная с Вашето нормотворчество.. разбира се ако не възразявате?! А смятам, че и колегите биха погледнали с добро око на тази инициатива :wink:
mishi_83
Потребител

Мнениеот 7777 » 13 Май 2006, 16:30

Наистина, би било интересно и за мен да видя правилника с устава.
7777
Младши потребител

Мнениеот military » 14 Май 2006, 19:49

С удоволствие ще ви побликувам правилника,тъй като бих искал да прочета какво мислят професионалистите за моят аматьорски правилник.
Правилникът е относно "Устройството и дейността на постоянната комисия за връзки с обществеността при НВУ "Васил Левски" "
military
Младши потребител

Мнениеот military » 14 Май 2006, 20:14

ПРАВИЛНИК
ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ПОСТОЯННАТА КОМИСИЯ
"ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА" КЪМ КУРСАНТСКО-СТУДЕНТСКИЯ СЪВЕТ
НА НВУ “ВАСИЛ ЛЕВСКИ”

ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Чл.1. С настоящия Правилник се урежда дейността, организацията и структурата на Постоянната комисия „Връзки с обществеността” към Курсантско-студентския съвет на НВУ „Васил Левски”, наречено по-нататък за краткост ПКВО, в съответствие с регламентите на Правилника на Курсантско-студентския съвет, Правилника за устройството и дейността на НВУ „Васил Левски”, Закона за висшето образование (ЗВО), Правилник за кадровата военна служба и Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.

Чл.2. Настоящият правилник очертава основните насоки, задачи и подходи за усъвършенстване на дейността „Връзки с обществеността”. Ориентиран е към оптимизиране на връзките с обществеността и информационното осигуряване.

РЕД ЗА ДЕЙНОСТТА НА ПОСТОЯННА КОМИСИЯ
„ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

Чл.3. ПКВО към Курсантско-студентския съвет се свиква на заседание от Председателя или от Председателя на Курсантско-студентския съвет (КСС).

Чл.4. Заседанията на комисията са редовни, ако на тях присъстват повече от половината от членовете.

Чл.5. (1) Решенията на комисията се вземат с обикновено мнозинство от общия брой на членовете с явно гласуване или с тайно гласуване по предложение на Председателя на ПКВО.
(2) Тайното гласуване се извършва с бюлетини, като начина се определя от Председателя според конкретния случай.

Чл.6. (1) Външните участници в работата на комисията са длъжни да спазват Правилника на ПКВО. Същите имат право само на съвещателен глас.
(2) Вносителят на адресирани до ПКВО сигнали, жалби и предложения има осигурено право на участие в заседанията, на които се разглеждат поставените от него въпроси, а при негово желание може да се запази анонимността му.

Чл.7. (1) Докладите на ПКВО се правят от Председателя или от специално упълномощен докладчик.
(2) В доклада се отразява становището на комисията по разглеждания въпрос, както и мнозинството, което го поддържа.

Чл.8. (1) Периодичността, продължителността на заседанията, както и проектът за дневен ред се определят от нейното ръководство.
(2) ПКВО се свиква извънредно от Председателя.

Чл.9. За заседанията на комисията се води съкратен протокол, в който се отразяват всички взети решения, както и присъстващите на заседанието. Протоколът се подписва от Председателят на комисията и от протоколчика като се завежда при секретаря на КСС.

Чл.10. Недопустимост на партийна пропаганда в дейността по връзките с обществеността.

ДЕЙНОСТ НА ПОСТОЯННА КОМИСИЯ

Чл.11. Дейността на ПКВО е насочена към провеждане на мероприятия за заздравяване и усъвършенстване на връзките Курсантско-студентската общност с представители на другите общности.

Чл.12. Да избира представители от Курсантско-студентската общност при провеждане на:
1. Кандидат курсантско-студентска кампания за набиране курсанти и студенти за предстоящата учебна година;
2. мероприятията свързани с дейността на КВО;
3. съвместни дейности с представители на други Висши учебни заведения;
4. Научни конференции.

СТРУКТУРА НА ПОСТОЯННА КОМИСИЯ

Чл.13. Комисията е в състав:
1. Председател;
2. Заместник-председател;
3. Секретар;
4. Членове.

Чл.14. (1) ПКВО се учредява по предложение на Изпълнителния съвет;
(2) Председателя на ПКВО се избира от членовете на КСС с гласуване за срок от 1 година;
(3) Заместник-председателя, Секретаря и Членовете се избират от Председателя на ПКВО и се одобряват от Общото събрание на КСС.

ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ПОСТОЯННА КОМИСИЯ

Чл.15. (1) Права и задължения на Председателя:
1. представлява ПКВО;
2. свиква заседанията на ПКВО, но не по-рядко от два пъти на семестър;
3. открива, ръководи и закрива заседанията на ПКВО и осигурява реда и провеждането им;
4. предлага проект за дневен ред на заседанията и го представя;
5. удостоверява с подписа си протоколите от заседанията;
6. удостоверява с подписа си съдържанието на приетите решения;
7. да издава писмено разрешение на Заместник-председателя за свикване на заседание (Приложение 1);
8. следи за спазването на този правилник.

(2) Права и задължения на Заместник-председателя:
1. има право да свиква заседания в отсъствието на Председателя, само с писменото му разрешение, като същото се прилага към протокола на заседанието.
2. открива, ръководи и закрива заседанията на ПКВО и осигурява реда и провеждането им в отсъствието на Председателя;
3. удостоверява с подписа си протоколите от заседанията в отсъствието на Председателя;
4. удостоверява с подписа си съдържанието на приетите решения в отсъствието на Председателя;
5. да следи за дейността на курсантите (студентите) при изпълнявани от тях задачи във връзка с мероприятия засягащи КВО, като обобщава предоставените му доклади, които се прилагат към протокола.

(3) Задължение на всеки член (съветник) на ПКВО е:
1. да спазва Правилника на ПКВО и взетите от Комисията решения;
2. да съдейства за постигане на целите на ПКВО;
3. да дава отчет за дейността си пред ПКВО;
4. да не използва, по какъвто и да е начин ПКВО за цели, противоречащи на Правилника на ПКВО;
5. да изготвят доклади за своята дейност и да ги предоставят на Заместник-председателя.

Чл.16. Основание за прекратяване на участие в ПКВО
(1) При получаване на дисциплинарно наказание по-високо от „строго мъмрене”.
(2) При нарушаване на чл. 15, ал.3, т.1, 2, 3 и 4;
(3) Завършване на курса на обучение;
(4) Напускане или преместване;
(5) По собствено желание, чрез молба до Председателя;
(6) При болест и други обстоятелства, които не позволяват той да изпълнява задълженията си.

ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

§ 1. Настоящият правилник може да се изменя и допълва от ПКВО по инициатива на Председателя, по негово предложение или по предложение на 1/2 от общия брой на членовете на ПКВО, като същият правилник се одобрява от Общото събрание на КСС.

§ 2. Предложения по Параграф 1 се внасят за разглеждане на заседания на ПКВО в 14-дневен срок от постъпването им.

§ 3. По въпроси, неуредени в този правилник, ПКВО се произнася с решение, освен ако това не е в противоречие на другите нормативни актове и документи. Последващите поправки в правилника влизат в сила в 3 дневен срок след приемането им.

Приложение 1

Въз основа на чл.15, ал.1, т.7 във връзка със чл.15, ал.2, т.1 упълномощавам Заместник-председателя на ПКВО да изпълнява в целия обем моите служебни задължения.

__.__.200__г. Председател на ПКВО:
________________ /__________/
military
Младши потребител

Мнениеот nasko_borisov » 14 Май 2006, 23:53

Abe kolegi,kakva e tazi absurdna diskusia???Uvajaemia gospodin4o ne osaznava li 4e ne govite isknia i vaprosi sa ot izvanzemno estestvo.E vse sam vijdal bolni ambicii ama kato taia nikade niama.Tia darjavata ni zatova e na toia hal 6toto ni komandvat vse ei takiva poluinteligenti koito si niamat i poniatie ot pravo i zakon.Sajaliavam uvajaemi ama i v kosmosa niama da nameri6 nito pravno ,nito moralno osnovanie da praktikuva6 kato urist samo iskaral niakva izmislena magistratura v niakav izmislen universitet.Ve4e niamam samnenie 4e sme stranata na absurdite,ako tova e vazmojno,no 6te e vazmojno 6tom e vazmojna tazi naglost deto ni se pokazva.Mnogo o6te moje da se kaje no tolkova sam vazmuten,4e spiram dotuk,uvajaemiat gospodin i tova vnimanie deto sme mu otdelili mu e mnogo.6to ne hodi da si praktikuva kvoto e zavar6il,nali de -vsiaka jaba da si znae giola,kakto e kazal naroda
nasko_borisov
Нов потребител

Мнениеот nikikokolis » 15 Май 2006, 14:22

Pomislete dali 5 godini mogat da se priravnqt na 1,5 godini i sam si otgovorete na vuprosa dali sled taka nare4enata magistratura po pravo 6te stanete pravosposoben jurist!?!Ne znam dali ste nagul ili glupav no uspqhte da razgnevite juristite v Bg.I bez drugo ni se nalaga da se primirqvame s psevdo juridi4eski fakulteti no tova ve4e e vurhut!!!
nikikokolis
Нов потребител

Мнениеот military » 15 Май 2006, 16:38

Вече разбрах,че всички така наречени юристи в България са просто едни хленчещи сополанковци,които никога не дочитат нищо до край и никога не изслушват събеседника си.Въпросът ми бе дали след магистратурата,която между впрочем е 2,5 години ще мога да практикувам и ако ли да- да ми обясните каде се кара този задължителен стаж неговата продължителност;изискванията към кандидата;теоретико-практичият изпит,който се държи и т.н.Но вие вместо да ми дадете съвет започнахте да ме убиждате може би,защото ви е страх,че един глупак като мен може да ви вземе хляба.Относно жабите и гьоловете аз моя гьол си го знам и нямам намерение да се меша във вашите гьолове,просто исках съвет от хора,които мислех за умни и компетентни,а те се оказаха путьовци.Моят правилник да не би да ви засегна случайно?!О да,много от вас, льохмани такива, никога няма да имат възможността да творят нормативни документи за разлика от мен чиито документи се тълкуват и изпълняват от нещастни юристконсулти като вас.А и ако все още е останал някой който иска да ми даде съвет с удоволствие ще отделя от скъпото си време за да прочета какво ми е написал.
military
Младши потребител

Мнениеот nasko_borisov » 15 Май 2006, 21:52

Не съм искал да те засегна, но трябва да знаеш истината. За да бъде човек юрист, трябва да се е обучавал пет години в редовно обучение или шест години задочно, да вземе три държавни изпита, три месеца стаж, изпит за придобиване на юридическа правоспособност. Правото има само магистърска степен, а няма магистратура по право. Всяко друго обучение е НЕЗАКОННО. Не се лъжи да си даваш парите за измислени "магистратури". Нещо повече-незаконните университети ще се закрият и право ще се учи в 5-6 Висши учебни заведения-Софийски, Великотърновски, Пловдивски. Успех!
nasko_borisov
Нов потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии