начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

ЛЪЖИТЕ НА БАНКА ДСК!!!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЛЪЖИТЕ НА БАНКА ДСК!!!

Мнениеот irkum » 25 Май 2006, 14:21

Изтеглихме кредит преди 1 година - 30 000 лв. за 20 години
Платихме безумни такси/управление, такса внасяне пари по разпл. сметка, такса преизчисляване, задължителни 100 застраховки живот и на апартамента...и т.н./
Не е това най-лошото. Сега плащаме лихва 9.8%, която на фона на другите банки 6.8-7.5 % просто е абсурдна. Искам да ми преизчислят процентите и се оказва, че е трябвало да подам молба до 1 та година, иначе се плаща на 9.8%. Искаха да си открия разпл. сметка-ОК, направих си 2, искаха да превеждам заплата по нея - ОК, искаха да плащам поне 2 комунални услуги - плащам 3- и кво оказа се , че ме правят на глупак. Имало клауза в договора, че до края на 1 та година е трябвало да изпълня тея неща. Аз съм подал молба за преизчисление на 14.02 - а кредита ми бил на 23.02. т.е. подал съм молбата в срок , но те са се забавили . И кво мога ли да осъдя най-скапаната банка-НЕ!!! Щото никой шибан адвокат не иска да се занимава. Сега искам предсрочно да закрия кредита - немога, защото са измислили , че трябва да им дам 5 % от общата сума или 1500 лв.
Айде кажете кой сега е номер 1?

п.п. За отношението на застаряващите лелки, които работят там - НЕ КОМЕНТИРАМ. Само ще кажа, че в БУЛБАНК или В ЦКБ ти правят кафе и ти говорят на ВИЕ:-...
irkum
Нов потребител

Re: ЛЪЖИТЕ НА БАНКА ДСК!!!

Мнениеот donna » 25 Май 2006, 14:27

irkum написа:Изтеглихме кредит преди 1 година - 30 000 лв. за 20 години
Платихме безумни такси/управление, такса внасяне пари по разпл. сметка, такса преизчисляване, задължителни 100 застраховки живот и на апартамента...и т.н./
Не е това най-лошото. Сега плащаме лихва 9.8%, която на фона на другите банки 6.8-7.5 % просто е абсурдна. Искам да ми преизчислят процентите и се оказва, че е трябвало да подам молба до 1 та година, иначе се плаща на 9.8%. Искаха да си открия разпл. сметка-ОК, направих си 2, искаха да превеждам заплата по нея - ОК, искаха да плащам поне 2 комунални услуги - плащам 3- и кво оказа се , че ме правят на глупак. Имало клауза в договора, че до края на 1 та година е трябвало да изпълня тея неща. Аз съм подал молба за преизчисление на 14.02 - а кредита ми бил на 23.02. т.е. подал съм молбата в срок , но те са се забавили . И кво мога ли да осъдя най-скапаната банка-НЕ!!! Щото никой шибан адвокат не иска да се занимава. Сега искам предсрочно да закрия кредита - немога, защото са измислили , че трябва да им дам 5 % от общата сума или 1500 лв.
Айде кажете кой сега е номер 1?

п.п. За отношението на застаряващите лелки, които работят там - НЕ КОМЕНТИРАМ. Само ще кажа, че в БУЛБАНК или В ЦКБ ти правят кафе и ти говорят на ВИЕ:-...

Имате ли копие от молбата "Аз съм подал молба за преизчисление на 14.02 - а кредита ми бил на 23.02. т.е. подал съм молбата в срок , но те са се забавили "

Това записано ли е в договора ви ""Сега искам предсрочно да закрия кредита - немога, защото са измислили , че трябва да им дам 5 % от общата сума или 1500 лв."

За първото ,ако нямате копие от молбата вижте заведена ли ивземете номера , и пишете жалба до централно управление ще им пратят вътрешен контрол да разследва случая и ще ви уведомят.

За втория въпрос не знам какво пише в договора ви ,че да ви отговоря.
donna
Старши потребител

Отговор

Мнениеот irkum » 25 Май 2006, 14:43

1. Да. Имам копие от молбата, в което е написано, че 1 та година изтича на 23.02 и има дата на подаване 14.02.

2. Не , не е записано, но какво от това. Ще сканирам договора и молбата при първа възможност и щр ги публикувам.

Не мислех, че някой ще ми отговори, защото с 2 та адвокати , с които говорих разбрах , че просто няма смисъл да се боря.
Благодаря Ви
irkum
Нов потребител

Мнениеот pitasht » 26 Май 2006, 14:33

Истианта е че съдилищата по незнайни за мен причини издават решения в полза на банките и понякога си затварят очите за т.нар.дребни несправедливости, а Вие сте клиент на банката и имате всички права на добро обслужване, на коректност и предварителна информация. Ако договорът съдържа някакви явно неизгодни клаузи за Вас може да напишете жалба, която е напълно безплатна до комисията по защита на потребителя. Все пак обаче жалбата е хубаво да я изготви адвокат.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот vega » 29 Май 2006, 20:21

Не зная какъв ви е договора, но в тези на "Банка ДСК" , поне които съм виждала аз винаги има клауза за 5% при предсрочно погасяване. Ако не ви е спешно може да изчакате да влезе в сила новия закон, в който банките няма да имат право да наказват кредитополучателите, които погасяват предсрочно задълженията си. Доколкото знам закона вече е минал на първо четене. Въпросът е как ще стоят нещата със старите договори. Що се отнася до правото ви на преструктуриране на кредита, не виждам пречки да се защитите щом сте в срока. Поддържам мнението на колегата, който ви посъветва да подадете молба до централата в София. Намира се на ул."Московска", не знам кой си номер.
vega
Потребител

Назад към Общи дискусии