начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

съсобственост

Казуси за недвижими имоти

съсобственост

Мнениеот darina_uzunova » 15 Юни 2006, 08:16

Закупихме жилище което е съсобственост. Бившите съсобственици имат споразумение за ползване на общтите части. Споразумението важи ли и за нас?
darina_uzunova
Нов потребител

Мнениеот mishi_83 » 15 Юни 2006, 09:04

Когато закупите жилищна сграда (във Вашия случай идеална част от нея) Вие придобивате автоматично и съответна част от общите части в сградата, независимо дали има споразумение за това.
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот darina_uzunova » 15 Юни 2006, 09:25

mishi_83 написа:Когато закупите жилищна сграда (във Вашия случай идеална част от нея) Вие придобивате автоматично и съответна част от общите части в сградата, независимо дали има споразумение за това.

Благодаря Ви за отговора но за мен е важно да разбера споразумението остава ли в сила или отпада.
darina_uzunova
Нов потребител

Мнениеот mishi_83 » 15 Юни 2006, 09:32

Сега май разбрах въпроса Ви :D
Извинете ме, но все пак е раничко.. както и да е!

До колкото разбирам лицето, което Ви е прехвърлило неговата част от съсобствения имот е имал уговорка с другия съсобственик - последния да ползва общите части.. Е, мисля, че тази уговорка не Ви обвързва, защото имате припадаща се част върху общите части и никой не може да Ви отнеме това право.

Хубав ден!
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Назад към Имотни казуси