начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

дарение на недвижим имот и отказ от оспорване

Казуси за недвижими имоти

дарение на недвижим имот и отказ от оспорване

Мнениеот evrika » 29 Юни 2006, 19:26

Имам следният случай:
С жена ми живеем в апартамент на името на родителите й.Те попринцип имат намерение да ни го прехвърлят.Жена ми има брат.Ако прехвърлянето стане с покупко-продажба, по принцип не може да има оспорване от страна на брата.Ако обаче стане с дарение, тогава може да се оспорва.
Въпросът ми е-ако братът подпише документ, че няма нищо против дарението на имота на сестра си, това ще има ли правна сила и ще може ли да го оспори за в бъдеще?
evrika
Младши потребител

Re: дарение на недвижим имот и отказ от оспорване

Мнениеот donna » 29 Юни 2006, 19:30

evrika написа:Имам следният случай:
С жена ми живеем в апартамент на името на родителите й.Те попринцип имат намерение да ни го прехвърлят.Жена ми има брат.Ако прехвърлянето стане с покупко-продажба, по принцип не може да има оспорване от страна на брата.Ако обаче стане с дарение, тогава може да се оспорва.
Въпросът ми е-ако братът подпише документ, че няма нищо против дарението на имота на сестра си, това ще има ли правна сила и ще може ли да го оспори за в бъдеще?

Този документ няма да има никаква правна сила/нищожен е / .
Собствениците сами се разпореждат с имотите си ,волята на трети лица е без значение .
donna
Старши потребител

Мнениеот evrika » 29 Юни 2006, 19:38

Благодаря, но аз имам впредвид оспорване на самият процес на прехвърляне чрез дарение
evrika
Младши потребител

Мнениеот donna » 29 Юни 2006, 19:51

evrika написа:Благодаря, но аз имам впредвид оспорване на самият процес на прехвърляне чрез дарение

Тоя "документ" няма да е пречка ,лицето ,което го е подписало ...някой ден в бъдещето /след смъртта на родителите естествено/ да оспорва дарението ,той е нищожен .
donna
Старши потребител

Мнениеот evrika » 29 Юни 2006, 19:56

Разбрах, благодаря!Значи вариантът с дарението винаги носи риск.
evrika
Младши потребител

Назад към Имотни казуси