начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Помощ за жилищен казус

Казуси за недвижими имоти

Помощ за жилищен казус

Мнениеот djvalantine » 12 Юли 2006, 00:43

Здравейте!
Казвам се Валентин Георгиев, и работя като счетоводител в Булгартабак!
Имам един проблем, и се надявам някой да ми даде съвет който да ме ориентира правилно в обстановката!
Случая е следния :
Купих си апартамент в Пловдив,като в предварителния договор се съгласихме с продавача , да му дадем един месец срок след подписване на сделката пред нотариуса в който да се изнесе!
Имам предварителен протокол в който е описано имуществото, в апартамента и което следва да остане в мен , като купувач!
В същия протокол има клауза че имота се продава в изправно състояние на ВиК инсталацията! В деня на предварителния оглед, не констатирахме проблеми, но днес в деня на предаването на ключовете на апартамента, забелязахме теч в банята!
Въпроса ми е следния : имам ли право да си търся правата след като продавача се е подписал че на предварителния оглед всичко по В и К инсталацията е наред, а днес не беше така.
Видно е че продавача е сменил батерията на душа, в резултат на което може би е теча!
Мога ли да искам с пълно право обезщетение, и ако се стигне до съд, имам ли шанс да спечеля!
Благодаря на всички които биха ми помогнали!
Ако аз мога да бъда полезен на някой в счетоводните и финансови въпроси , мога да се опитам да си върна жеста!
Бъдете щастливи и внимавайте, като купувате жилище!
Българите понякога , можем да бъдем голями ....................
/без коментар/
djvalantine
Нов потребител

Мнениеот radini » 12 Юли 2006, 07:03

За една батерия ли става дума?
radini
Младши потребител

Re: Помощ за жилищен казус

Мнениеот donna » 12 Юли 2006, 07:59

djvalantine написа:Здравейте!
Казвам се Валентин Георгиев, и работя като счетоводител в Булгартабак!
Имам един проблем, и се надявам някой да ми даде съвет който да ме ориентира правилно в обстановката!
Случая е следния :
Купих си апартамент в Пловдив,като в предварителния договор се съгласихме с продавача , да му дадем един месец срок след подписване на сделката пред нотариуса в който да се изнесе!
Имам предварителен протокол в който е описано имуществото, в апартамента и което следва да остане в мен , като купувач!
В същия протокол има клауза че имота се продава в изправно състояние на ВиК инсталацията! В деня на предварителния оглед, не констатирахме проблеми, но днес в деня на предаването на ключовете на апартамента, забелязахме теч в банята!
Въпроса ми е следния : имам ли право да си търся правата след като продавача се е подписал че на предварителния оглед всичко по В и К инсталацията е наред, а днес не беше така.
Видно е че продавача е сменил батерията на душа, в резултат на което може би е теча!
Мога ли да искам с пълно право обезщетение, и ако се стигне до съд, имам ли шанс да спечеля!
Благодаря на всички които биха ми помогнали!
Ако аз мога да бъда полезен на някой в счетоводните и финансови въпроси , мога да се опитам да си върна жеста!
Бъдете щастливи и внимавайте, като купувате жилище!
Българите понякога , можем да бъдем голями ....................
/без коментар/

Батерията на душа първо не ти е ВИК инсталацията ,тая инсталация вкл. др. неща ,че и е от общите части на блока :lol: :lol: :lol: второ за една батерия ........ми смени най-малко врътките струват левчета . Всяко нещо се амортизира нали знаеш .
Ако имаш проблем с теча той може да е примерно от спукана тръба на Х етаж и да е стигнал до твоя апартамент ......примери разни вероятности също.

Може да го съдиш :lol: ще бъдеш един от куриозите в съдебната зала ...само не знам как ще докажеш ,че батерията е сменена :lol: :lol: и още току виж ответника предложи да ти плати едни нови врътки на батерията даже и да ти ги постави ще се съдите за 3-4 лева ли ?
Ако пстава въпрос само за една батерия ми това не е никакаъв пролбем :lol: :lol: :lol: :lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот djvalantine » 12 Юли 2006, 08:43

Разбира се че не съм за една батерия!
Работата е там че това е последен етаж!
Теча не може да се каже дали е от спукана батерия или от тръба зад плочките на банята!
Нали разбирате че ако се накага да се картат плочки и да се сменят тръби, ще трябват доста средства!
А и продавача най нагло твърди че това е било така и в деня на съставянето на приемопредавателния протокол!
чудя се как аз и семейството ми(4 души), 2 агентки и една отценителка на имота която дойде, не видяха теч!
Дано да ме разберете правилно!
Не съм за 20-30 лева ( ако се окаже дай боже че теча е от батерията), но ми писна да ни правят на глупатци!
Само ще спомена че въпросния продавач си е взел даже и фасунките на крушките!
Та колко струват 4 фасунки!
Да не говорим че без фасунки, аз не мога да си проверя ел.инсталатцията -нали така?!?
djvalantine
Нов потребител

Мнениеот djvalantine » 12 Юли 2006, 09:32

Истината е че човек се учи от грешките си.
djvalantine
Нов потребител

Назад към Имотни казуси