начало

Заради отводи конкурсът за търговските отделения на апелативните съдилища се отлага, вероятно за новия ВСС Заради отводи конкурсът за търговските отделения на апелативните съдилища се отлага, вероятно за новия ВСС

Internet-"prestyplenie"

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Internet-"prestyplenie"

Мнениеот Jertva » 03 Апр 2004, 23:20

До скоро пишех често писма до държавните институции,включително и до Полицията,в които съм отправял критики по техен адрес,понякога доста остри и може би незаслужени.Естествено,не съм се афиширал(бях анонимен).Затова много се учудих,когато един ден дойдоха от Полицията и ме забраха на разпит по този повод,като ме обвиниха в клевета.След дълъг разпит и писане на показния(в които естествено не признах кой знае какво) ме освободиха.
Интересно дали могат да повдигнат обвинение срещу мен за клевета или нещо подобно?
Jertva

Re: Internet-"prestyplenie"

Мнениеот clavius » 04 Апр 2004, 10:15

клеветата и обидата са престъпления от частен характер.
clavius

Мнениеот stavrev » 04 Апр 2004, 11:27

Проследили са ти IP-то на компютъра ти и така са те намерили.
Относно самото престъплението.Ако в твоите писма си изразявал отрицателно мнение или пък си преписвал престъпления на полицията като цяло ,без да посочваш конкретно лице,то твоето деяние не е съставомерно,така че нищо не могат да ти направят.
Освен това щом писмата ти са били адресирани до тях и те са ги получили ,няма клевата ,а обида.
stavrev
Потребител

Мнениеот Гери » 04 Апр 2004, 12:46

Не и когато става въпрос, за набедяване пред орган на власт - това си е ОХ
Гери

Мнениеот Анастасия.Терзиева » 04 Апр 2004, 16:37

kakvo estestveno vijdash v tova da obviniavash anonimno!?!
purvo niama nikakva polza - anonimni svedeniq i obvineniq ne mogat da budat zakonen povod za predpriemaneto na nikakvi deistvia ot strana na organa, do koito sa adresirani /ako tochno toi e opravomoshten da predprieme takiva deistvia/
i vtoro niama takova neshto anonimnost v internet, osven ako naistina tolkova razbirash ot kompyutri i internet, che da si zamajesh sledite do neuznavaemost.
inache spodeliam mnenieto na kolegite dotuk, makar che ne si mnogo podroben- naprimer ne kazvash dali si prashtal kopia ot obvinitelnite si pisma do drugi- organi,organizacii i dr. vklyuchitelno do vishestoiashtite, na tezi do koito e otpraveno obvinenieto. ako e taka vaprosa s klevetata si ostava na dneven red, zaedno s obidata.
Анастасия.Терзиева

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 04 Апр 2004, 16:58

osven tova kazvash che sa te obvinili v kleveta,...
kato kakav te vikaha na razpit- svidetel, zapodozrian, obviniaem?
zashtoto moje da se okaje che ne si zadal vaprosa si pravilno- ne dali mogat da ti povdignat obvinenie , a dali sled kato sa go povdignali mogat da go dokajat i to da izdarji v sada...
dai poveche informaciq za da moje da ti dadem po-tochen otgovor
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот clavius » 04 Апр 2004, 17:36

!!!??????
е аз какво съм написал?
някъде да споменавам набедяване?
клеветата и обидата независимо пред кого са са от частен характер.
а в конкретния случай /макар че говорим наизуст/ за да има претъплението набедяване трябва да е писал за конкретни деяния на конкретни служители от МВР пред военноокръжна прокуратура.
clavius

kakvo zna4i anonimen ???

Мнениеот nekoj » 05 Апр 2004, 13:09

tova 4e moje da se opredeli koj e napisal neshto - nezavisimo na hartia ili na PC, pravi li go ne-anonimen ???

drug e vyprosyt, 4e MILICIATA(az taka si im vikam, a i horicata sa syshtite, siromasite) totalno sledi trafika, spored men(tova "spored men" go slagam za da ne e tvyrdenie;)

A dali ne e narushen po nekakyf na4in zakon nekyf, za dostyp do informaciata??? Kak sa prosledili trafika, na kakvo osnovanie, POLZUVANI LI SA SPECIALNI SREDSTVA ??? i t.n. - ARE ADVOKATITE - nema az da vi u4im !!!!!!!!!!!

MILICIATA TREBE DA SE SYDI !!!!!!!!!!! NON STOP !!!!!!!!!!!! samo taka 4e se opravjat - vervajte mi !

IMASH EDIN DOBYR SHANS DA IM SPRETNESH SCANDAL !!!!!!!!!!!!
nekoj

ъъъъ - по анонимни сигнали

Мнениеот nekoj » 05 Апр 2004, 15:15

не започваха ли проверки у милицията ? или то е само когато е за наши ора...

MAFIA, MAFIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
nekoj

Назад към Наказателно право