- Дата и час: 24 Яну 2025, 08:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
право!къде?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
- n.dinev
- Младши потребител
Ако смея да се включа в този разгорещен спор бих казала, че ако първо четяхте и обмисляхте, а след това изказвахте своите толкова категорични мнения, г-це, то бихте разбрала, че СКАЛАТА е завършила Вашия факултет, което според Вашето дълбокоуважавано мнение, е необорима презумпция за интелигентност.
А за мен винаги би било приятно да общувам с колеги, чието име е неизвестно, но са непредубедени, отзивчиви и с нагласата, че винаги могат да научат още нещо, моите уважения за изказването на СКАЛАТА.
P.S. Съжалявам, но Вашето име, макар и да го знам, не ми говори нищо.
Дано да не заслужа квалификация СЛУГИНЯ заради смелостта да напиша този постинг.
Колеги моля за извинение, че съвсем се отклоних от правната материя и ангажирам вниманието Ви с подобна дискусия.
А за мен винаги би било приятно да общувам с колеги, чието име е неизвестно, но са непредубедени, отзивчиви и с нагласата, че винаги могат да научат още нещо, моите уважения за изказването на СКАЛАТА.
P.S. Съжалявам, но Вашето име, макар и да го знам, не ми говори нищо.
Дано да не заслужа квалификация СЛУГИНЯ заради смелостта да напиша този постинг.
Колеги моля за извинение, че съвсем се отклоних от правната материя и ангажирам вниманието Ви с подобна дискусия.
- irina_van
- Потребител
Не мислех да отговарям но все-пак:
Прочетете, и ще видите, че никога не съм твърдяла, че завършилите СУ са по-интелигентни.
Просто казах мнението се за ЮФ на СУ, а то виж какво стана.
Защо реагирате с такава злоба, като че ли всички сте скъсани на приемните изпити в СУ?
Прочетете, и ще видите, че никога не съм твърдяла, че завършилите СУ са по-интелигентни.
Защо реагирате с такава злоба, като че ли всички сте скъсани на приемните изпити в СУ?
- elenakotzeva
- Потребител
elenakotzeva написа:Не мислех да отговарям но все-пак:
Прочетете, и ще видите, че никога не съм твърдяла, че завършилите СУ на по-интелигентни.
Добре, би ли могло да се приеме за сериозно, един дипломиран юрист да се перчи с някакви успешно положени изпити по история и литература преди 10 или 20 години например?!? Все едно аз да хвана сега да се изтъквам с това колко добър преразказ съм направил след 7ми клас, как са ме приели в Първа Английска Гимназия и как всички Вие, които не сте учили там сте втора категория хора. Само липсата на каквито и да било налични стойности би могло да обуслови една подобна ретроспекция. Смешно е, смешно е...
- n.dinev
- Младши потребител
Абе, Коцева и аз съм завършил СУ, като съм бил приет по държавна поръчка, но да те светна нещо - когато се опитваш да устояваш елитарни позиции, в което няма нищо лошо, е хубаво все пак да пишеш и ти грамотно. "Все пак" и "Не само" се изписват без тирета
- oho_boho
- Потребител
oho_boho написа:Абе, Коцева и аз съм завършил СУ, като съм бил приет по държавна поръчка, но да те светна нещо - когато се опитваш да устояваш елитарни позиции, в което няма нищо лошо, е хубаво все пак да пишеш и ти грамотно. "Все пак" и "Не само" се изписват без тирета
"отстояваш", oho_boho, "отстояваш"! )))))
- n.dinev
- Младши потребител
Аз съм завършила право в ВТУ и съм изключително доволна от нивото на образование там. Имах удоволствието да се явявам на конкурс с две дами, които много държаха да се знае, че са завършили в СУ. Конкурса го спечелих аз и след това се запознах с творенията на двете дами. Жалко е, че такива хора въобще са приети да учат и са завършили, т.к. не знаеха елементарни неща - като например подсъдност на искове с цена 10 000 лв. Моето лично и скромно мнение е, че навсякъде можеш да научиш много стига да искаш и да четеш.
- conkova
- Нов потребител
elenakotzeva написа:Явно не търпите различно мнение, особено ако е категорично. Само погледнете какво сте изписали.
Житейският Ви и професионален опит би следвало да са Ви научили, че категоричните и крайни становища са в мнозинството си непълни, неправилни, поради самата относителност и множеството гледни и изходни точки. Печеливш във всички случаи е гъвкавият и толерантен подход към всеки конкретен казус и проблем.
- n.dinev
- Младши потребител
динев, "устояваш" има малко по-различно семантично значение от "отстояваш". Погледни в тълковния речник и ще разбереш смислово какво съм искал да кажа в контекста на моя постинг
- oho_boho
- Потребител
коцева, какво ще кажеш повече да не се намесваме в тази тема, защото мнозина, завършили в "причудливи" юридически факултети, ще ни "изядят", защото си позволяваме да кажем истината, която и те без друго я знаят - най-доброто юридическо образование се предоставя в СУ, а друг е въпросът кой какво взима. И това е определящо за нивото на съответното учебно заведение. А сравнявайки завършили в СУ и тези, извън него - нещата са от порядъка 20/1 в полза на ... нали се досещате. Хайде останете си със здраве
- oho_boho
- Потребител
elenakotzeva написа:Като мекотело, нали?
Виж сега, и аз имам склонността да залитам към крайности и да налагам остро разбиранията си, но постоянно се старая да се боря с нея, защото започнах да осъзнавам, че останалите не са длъжни да ме търпят. Трябва да издигнем всеобщото разбирателство, толерантност, уважение на едно ново, по-високо ниво. За да бъде животът ни малко по-лек. Проявата на колегиалност не е порок и никога няма да бъде. Колегиалност и сплотеност, която забелязвам в много други общности и прослойки, но не и сред юридическата гилдия в България. Което малко или много ме навежда на мисълта, че нещо е сбъркано в самите нас.
- n.dinev
- Младши потребител
oho_boho написа:динев, "устояваш" има малко по-различно семантично значение от "отстояваш". Погледни в тълковния речник и ще разбереш смислово какво съм искал да кажа в контекста на моя постинг
Нека бъде така!
- n.dinev
- Младши потребител
- n.dinev
- Младши потребител
Разбира се, че е сбъркано. Нима нормален човек ще вземе да учи право, че после и да работи като юрист?!
Не ви ли се струва, че това не е професия, а диагноза?
Вижте форума само!!
Не ви ли се струва, че това не е професия, а диагноза?
Вижте форума само!!
- elenakotzeva
- Потребител
Как хубаво седим, разтягаме локуми и си пилеем времето. На аудиторията става ясно колко клиенти имате вие и как се скъсвам да чета аз. хахахха
- n.dinev
- Младши потребител
Завършил съм Юридическия факултет на Софийския университет "Св. св. Климент Охридски", "влязъл с изпит, държавна поръчка, неплатено". Работя от почти две десетилетия, работата ме срещна със стотици колеги, завършили най - различни факултети. "Разни хора, разни идеали !" Познавам доста колеги, някои от тях са мои приятели, випускници на Варна, Търново, Благоевград, Бургас, Плавдив, Русе, които са добри юристи. Но ... те са изключение. Масата, обаче е на доста ниско ниво - хора без никаква обща култура, да не говоря за юридическа. Пълна скръб. Вярно, сред колегите от СУ, също има такива екземпляри, но те са изключение от правилото. Моите лични впечатления са, че кадрите на СУ са много по - добре подготвени ( нали едни и същи преподаватели подготвят юристи и в СУ, ВСУ, ТУ, и пр. ), с много по - голяма обща и юридическа култура, подходът им към работата е на академично ниво.. За мен Юридическия факултет на Софийския университет е най - добрият ЮФ. Нивото на студентската маса, класата на преподавателското тяло ( проф. Калайджиев, Ал. Кацарски, Кр. Таков, Т. Конов и др. ), неповторимата университетска атмосфера, реномето на ВУЗ -а, традициите, животът в София - "всичко е от значение" ( както се казва в рекламата на "Загорка" ). Много млади колеги, които не са завършили в София ми импонират със следното:".. Вашите преподаватели също са ни преподавали". В такива случаи винаги отговарям: "Добре, след като сме завършили по една и съща програма, след като са ни обучавали едни и същи преподаватели, защо нямате познанията на колегите от СУ ? " Отговорът е ясен - проблемът е в студентите. Друг е въпросът че 11 ЮФ са прекалено много за България.. Така че моят съвет е: Кандидатствайте в Софийския университет! Струва си !
- airmen
- Потребител
|
|