начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Общи разходи на входа

Казуси за недвижими имоти

Общи разходи на входа

Мнениеот montenegro » 17 Юли 2006, 11:05

Уважаеми пишещи, имам следният въпрос - преди една година почина наш съсед, който дължеше 700,00 лева за общи разходи/включително и суми към топлофикация, която съседите са платили за да имат и те парно - става дума за преди 5,6 години/. Той има две дъщери наследнички, които в последствие продадоха апартамента на баща си, без да заплатят дълговете към входа. Новият собственик го препродаде и сега живее трети собственик в апартамента. И това в рамките на година. От кого трябва да си искаме парите-от дъщерите на поченалият или от новият собственик? Каква е давносттта понеже някои от сумите са от преди 4-5 години? Как да издирим данните на двете сестри?
montenegro
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 17 Юли 2006, 11:20

Давността започва да тече, от момента когато задължението става изискуемо. При положение, че съседите са платили, за да започне да тече давност е необходимо те да са поканили длъжника / който вече е починал/. Ако това е сторено преди 5 год. вие нямате право на иск за събиране на сумите.

В случай, че покана не е отправяна, то вие можете да изпратите такава до наследниците на починалия. Те носят задължениет за заплащане, понеже са негови наследници / освен ако са приели наследството под опис/.

За да защитите по-най-добрия начин правата си, ще е необходимо да се позлвате от компетентна правна помощ от адвокат. Само с консултации в този форум няма да е достатъчно.

УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот montenegro » 17 Юли 2006, 14:49

Благодаря за бързият отговор!
До колкото знам такава покана е отправяна само устно и то не на събрания на входа а от касиера. Как да намерим данните на двете сестри за да им отправим покана за плащане. Те живеят в нашият квартал, но не се виждаме.
montenegro
Нов потребител

Мнениеот irina_van » 17 Юли 2006, 15:15

А разполагате ли с данните на настоящите собственици на апартамента? Имам предвид ЕГН.
irina_van
Потребител

Мнениеот montenegro » 18 Юли 2006, 11:09

Да на повечето ги имаме, но си мисля че имаше мнения от рода - защо трябва да си даваме данните да не би някой да ни продаде апартаментите и подобни глупости от невежи хора, ама какво да се прави-всички живеем в една "обща" къща
Последна промяна montenegro на 18 Юли 2006, 11:13, променена общо 1 път
montenegro
Нов потребител

Мнениеот montenegro » 18 Юли 2006, 11:10

На мен ми се струва, че трябва да се потърсят правата, но трябва някой - експерт най-вероятно, да изчисли до момента кои суми са изискуеми, защото мина доста време от първите дългове.
montenegro
Нов потребител

Назад към Имотни казуси