начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Как да си взема апартамента?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да си взема апартамента?

Мнениеот bobar » 19 Юли 2006, 14:28

Въпросът ми е следният.Имам апартамент с акт 15 в момента.В него живеят баща ми , втората му жена и децата им.1 е негово ,а другите 2 са от предишният й брак.Те в момента се развеждат.Какъв е най-леснията начин да изгоня втората му съпруга с децата й от въпросното жилище , защото тя сама отказва да го напусне доброволно! Трябва ли да се притеснявам че евентуално може при един съдебен процес при развода , съдът да я остави в жилището ми до навършване на пълнолетие на детето им? Има ли и някаква възможност тя да претендира за апартамента ми?
bobar
Нов потребител

Мнениеот kaka_vida » 20 Юли 2006, 19:40

Семейното жилище е понятие много различно от собствено жилище, дори и от жилище СИО. Затова, няма пречка да се присъди при развода за определен срок да живее в него родителят, който упражнява род.права заедно с въпросното дете.
kaka_vida
Младши потребител

Мнениеот vega » 20 Юли 2006, 22:34

Въпреки, че не ми харесва идеята за изгонването, ако съдът присъди семейното жилище на жената на баща Ви, може да й поискате наем.
vega
Потребител

Мнениеот bobar » 21 Юли 2006, 12:51

А ако наемът е тврде висок и непосилен за нея ,то тя ще трябва да го напусне, нали?
bobar
Нов потребител

Мнениеот fucus » 21 Юли 2006, 16:31

Най-добре незабавно си направи адресна регистрация там.
Почни и честичко да минаваш, прехвърли партидата за тока на твое име (не могат да те набутат повече от една сметка, а можеш после да спреш тока, ако загрубее играта и натрапницата не иска да си ходи).
Така, ако съда реши, че е семейно жилище и го остави за ползване на жената, няма да може да накърни правата ти да си го ползваш и ти, след като си собственик, живееш там и не си съпруг.
А когато ти вече живееш там (по регистрация, и минавайки си имаш достъп) е лесно да й направиш пребиваването ад и сама да се разкара.
Може да пробваш номерата с ток и вода и преди развода, или с помощта на ключар - изобщо приложи номерата за гонене на неплащащи наематели.
fucus
Младши потребител

Назад към Семейни казуси