начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Отново за циганите ( упс, ромите де )

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот dinev » 08 Авг 2006, 21:16

За отношението на такива хора като Бевърлиуест ме боли, защото трябва поне малко да се чувстват Българи. Обаче като не става, за отношението им мога да кажа само древноримската сентенция " Trans penis mihi est ". :wink:
dinev
Потребител

Мнениеот beverlywest » 09 Авг 2006, 03:48

yugoslav написа:
dinev написа:Браво! А на Руски умееш ли?
Знаеш доста езици, но Българския бъркаш, поне писмено. Как би искал да те наричат? германец, французин, англичанин? Моля, уточни!

Нека уважаемият апатрид Бевърлисекс...опс, Бевърлиуест, да ни преведе словоблудствата си и на литературен ромски език! На мен лично ще ми бъде интересно и любопитно!
Английски, немски, холандски... лесно се научават-писмени, аудио и прочее литературни паметници на тези езици дал Господ! Френският език и той е фасулска работа...дето се вика диалект на влашкия език, демек и той романски език! Нека господинът "професионално" да овладее македонския език! Тогава ще му кажем "Аферим!"
Доколкото килийното просвещение е достигнало и до нашата "потурчила се държава" подочувал съм от даскалите по землеописание, че всъщност в Белгия не се говори на холандски език. Поне от 1898-мо лето, когато местен закон въвежда "принципа на двуезичност". И от тогава, та до ден днешен официален език в кралството редом с френския е и ФЛАМАНДСКИЯТ ЕЗИК/така е дефиниран!!!/. Сега не се наемам с килийното си "не аврупейско" образование да процентирам колко този фламандски е всъщност холандски. То фламандският кажи-речи е македонският на холандския език! Като се изучиш, уважаеми европеецо Бевърлиуест и на този официален държавен език в малкото Кралство - ФЛАМАНДСКИЯ, то лесно ще усвоиш и македонския! :idea:
По отношение на настоящата "ромска" дискусия запазвам "въздържал се". То и дискусията доста се побългари, благодарение на вечно живия ни национален мерак да показваме сами на себе си колко сме "по-по-най"! Българомразецът-белгоман beverlywest /ха-ха-ха по подобие на гъркомани, сърбомани и прочее "мани" сред нас българите/ демонстрира доста натрапчиво и съвсем не в духа на "Одата на радостта" тази черта от националния ни характер! Какво да се прави...?Ген! ДОРИ И БЕЛГИЯ Е БЕЗСИЛНА ПРЕД НЕГО...

:lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :P :P :P :P
От това по-голяма глупост не бях чувал досега, пфуууу да му се ненавиди на невежеството. Хем ме е яд, хем не мога да спра да се смея......

но какво да се прави ще трябва да отговоря, иначе няма да е учтиво!!!

Нека много уважаемия ТъПослав ако иска да бъде оригинален с изкаванията си да се върне обратно в килийното си училище и да научи науката “ Землеописание” както подобава на грамотен човек, а не да ръси врели некипели и да не се доверява много на информацията дадена му от даскалите. След това да вземе да научи изброените от него по-горе езици, колкото се може по-бързо, за да може като турист да посети Белгия и да научи малко повече за тази страна на място. Наблегни на френския, много е важен, но не съм съгласен, че е фасулска работа. Тук със сигурност господинчо смесваш “френския език” с “френската любов”, където употребата на езика е най-ативна и за която наистина не са нужни кои знае какви усилия да се овладее “професионално”. От собствените ти “словоблудства” става ясно, че май килийното просвещение още не е достиганло до тебе, защото ако беше достигнало щеше да знаеш, че в Белгия се говори на “Нидерландски”. (в България известен и като холандски) , но по-известен е и като “Фламански”. Фламанският се явява диалект на нидерландския, така както македонския на българския , а не както цитирам:” Македонския на Холандския”, както ти си изрази. Относно това как е дефениран аз няма да се впускам тук в подробности, но ще оставя доста линкове , където ти многоуважаеми с "не аврупейското" образование , а и други желаещи сами могат да прочетат , за да обогатят общата си култура. Линковете са на “ нидерландски, френски, английски и български и мисля, че няма да има проблем с четенето им. И понеже ти ме предизвикаваш за някои неща, редно и аз да те предизвикам. Юголсавчо аз отдавна сън научил “Нидерландския” и владея този език отлично, защото на него ми се налага ежедневно да общувам, време е ти да се заемеш да го научиш и когато ти го научиш колкото мен, то аз не само “ Аферим” ще ти кажа ами и “ Машаллах” и ти обещавам да науча македонски и литературен ромски и да преведа всичко което кажеш. И на края искам да ти кажа , че аз не съм българомразец, защото ако е така то трябва да мразя и себе си , родителите си, братята и сестрите си. Аз не мразя никого, аз просто непонясям не обективените и радикални изказвания на некомпетентни хора.

И такива изказавания да не си посмял да правиш другаде, че ще умориш хората от смех :o :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Обещаните линкове:
http://www.kwintessential.co.uk/resourc ... ofile.html

http://home.tiscali-business.be/~tpm092 ... angbel.htm

http://www.ling.gu.se/projekt/sprakfrag ... g-bel.html

http://www.senate.be/doc/const_nl.html#t1- Линк към конституциятя ня Кралство Белгия. Обърни внимание на чл. 4 –ти
http://www.fed-parl.be/constitution_uk.html- на английски език
http://www.oefre.unibe.ch/law/icl/be00000_.html

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0% ... 0%B8%D1%8F - на български език

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0% ... %86%D0%B8- - на български език
beverlywest
Младши потребител

Мнениеот p_n_n » 09 Авг 2006, 08:31

Здравейте, :) искам и аз да взема отношение по тази актуална тема като Ви разкажа една историйка отпреди десетина години, когато бях все още ученик.Мисля, че си спомняте една улична игра, която се разиграваше тогава, в изпълнение на много бързи в ръцете роми. Играта се казваше "тука има-тука нема" (три кибритени кутии и движещо се топче, а ти трябва да познаеш къде е топчето).Винаги съм се чудил как става така, че виждаш къде е топчето, а в последствие се оказва, че то не е там. :roll:Един ден, връщайки се от училище с един съученик, видяхме как един ром зарибява някакъв възрастен човек да играе на "тука има-тука нема".Толкова явно го зарибяваше, че топчето се движеше едва-едва и съвсем ясно се видя под коя кутия влезе.Възрастния човечец се нави да играе и щеше да заложи 100 лева, които имаха стойност горе-долу като сегашните 100 лева.Съвсем случайно видях, че топчето, което трябваше да е под една от кутиите, всъщност е в ръката на рома-в сгъвката на показалеца. :shock: Веднага ми стана ясно- та то било толкова елементарно, а аз да не бях го забелязал досега. :oops: След това казах на рома да си отвори ръката :twisted: , а пък той (ромът) ме попита дали искам да се бия с него.Не ме е страх от един ром и може би щях да му ударя два шамара, ей така, колкото да го стресна малко, освен това ние бяхме и двама.Да, ама не-забелязахме как от близката градинка към нас се приближават още четирима м.........а, ама какво става, каква е тая цензура :lol:Ромът си имал подкрепление и то солидно. Предполагам, че ситуацията щеше да се усложни малко и ние нямаше да се измъкнем от нея толкова безобидно (сигурно щяхме да имаме някоя и друга синина по лицето или някое и друго понатъртено ребро).Цялата история приключи с появяването на една патрулка - не както е по филмите - на края на филма :P .
Разказах тази история за да споделя личните си впечатления от тези хора.Поради тази причина подписах петицията, а също така считам, че това е начинът гражданите да защитават своите права-в рамките на ЗАКОНА. :!: Не съм привърженик на крайните действия и изказвания, като тези, че ромите трябвало да бъдат изтребени.Мисля, че г-н nezret предлага добри разрешения на проблема.
На г-н beverlywest ще напиша само, че не само ромите имат нужда от поддръжка - това в пълна степен се отнася и за българите в България.

УСПЕХ.
p_n_n
Потребител

Мнениеот cvetana » 09 Авг 2006, 08:44

Обсъжда се проектозакон за обезщетение на пострадалите от престъпления, в който се предвижда те да получават от държавата задължително по 5000 лв. и независимо от обезщетението, което ще им изплаща извършителят на престъплението.
Нали можете да си представите колко роми - къде пострадали от престъпление, къде не (с неизвестен извършител) - ще се наредят на опашка. Ето ти нов начин за изкарване на пари. Пък нека те боли глава - от такова изкарване. :D
cvetana
Младши потребител

Мнениеот juri » 09 Авг 2006, 11:31

Може ли един въпрос извън ромската дискусия?

beverlywest, имаш ли нещо общо с полицая от Бевърли Хилс?
juri
Потребител

Мнениеот p_n_n » 09 Авг 2006, 11:43

Ха-Ха-Ха, juri, не намекваш за цвета на кожата, нали? :D :D :D

УСПЕХ.
p_n_n
Потребител

Мнениеот cvetana » 09 Авг 2006, 11:47

е да, то всеки негър и българин, пребивавайки известно време в западна Европа започва да си мечтае за Америка, където най - сетне да го третират като човек.
cvetana
Младши потребител

Мнениеот dinev » 09 Авг 2006, 11:57

:lol: ........или по - скоро да го третират като безработен м...нгал ( буквичката "а" я изпуснах заради модератора). То си е направо привилегия: не си плащаш ток, вода, подаряват ти готово жилище, за стопанисването на което не ти търсят никаква отговорност, правиш деца на поразия, и ти плащат за което, получаващ социални помощи, стимулират децата ти да учат, като им осигуряват безплатни учебници и дрехи. Абе с една дума - комунизъм, но не за Българина. И колкото повече му помагаш на гадния м..нгал, толкова по -нагъл става.
P.S.:
с голямо удоволствие току - що констатирах, че бройката на подписалите петицията възлиза на 6634 човека. Продължавайте в тоя дух! :)
dinev
Потребител

Мнениеот beverlywest » 09 Авг 2006, 12:24

cvetana написа:е да, то всеки негър и българин, пребивавайки известно време в западна Европа започва да си мечтае за Америка, където най - сетне да го третират като човек.

Браво Цветанке !!! добра констатация, само не става ясно как си стигнала до нея?. Интересно за какво ли си мечтаят българите в България :?: :!:
beverlywest
Младши потребител

Мнениеот cvetana » 09 Авг 2006, 14:02

Ти трай там! :D
cvetana
Младши потребител

Мнениеот juri » 09 Авг 2006, 14:30

Ха-Ха-Ха, juri, не намекваш за цвета на кожата, нали?

Мале, p_n_n, недей... Имаше една песен на Щурците (май):
"Аз не съм комунист, аз не съм перкусионист, аз не съм она...., аз не съм расист.... и никога няма да бъда" и т.н.
Имам предвид, че Бевърлиуест и Цветана го дават като в клипа с Лудата жаба, дето беше използвана мелодията от "Ченгето от Бевърли хилс" - тоест чува се бръмчат, вижда се зъбене, размятат се голи пишки и главния герой кара въображаем мотор, с който бяга от гадни маймуни, управлявани от някакъв зъл гении...
Това е...

Пак те питам Бевърлиуест: ИМАШ ЛИ НЕЩО ОБЩО С ЧЕНГЕТО ОТ БЕВЪРЛИ ХИЛС?!
juri
Потребител

Мнениеот moderator » 09 Авг 2006, 14:43

Ако темата продължи да бъде разводнявана с търкания между съфорумците ще бъде затворена

Поздрави
Lex.bg
moderator
Младши потребител

Мнениеот oho_boho » 09 Авг 2006, 14:48

Тя трябва да бъде "затворена" не заради "търкания", а заради грубия стил и заради изказванията, които проповядват най-откровена ненавист към определени етнически групи!!!!!!!!!!
oho_boho
Потребител

Мнениеот juri » 09 Авг 2006, 14:48

Имам едно радикално предложение, което ще реши проблема!
Идеята не е моя, но си струва да се обсъди, вместо само да пишем някакви си петиции!
Предлагам при следващото национално преброяване всички да се запишем като цигани (роми).
Романе, цигане...
Да прекръстим държавата в НР Романия, столицата ни ще се казва Рома и дори можем да поканим папата да се премести тук, за да го запознаем с мамата.
Тогава няма да има привилегии на база етническа принадлежност. Ромите ще сме мнозинство и никой няма да ни дискриминира.
Мангама гатут ме, амударятут... (това не знам какво значи - от една песен е).
Всичко ще е толкова РОМАнтично...
juri
Потребител

Мнениеот juri » 09 Авг 2006, 15:25

Извинявам се, но кои съфорумци тук се търкат?
Или не съм разбрал израза по правилния начин...
juri
Потребител

Мнениеот moderator » 09 Авг 2006, 15:38

Настоящата тема противоречи на професионалните и етични норми в обществото, призовава към вражда на расова, етническа и верска основа и не съответства на тематичната насоченост на форума. Поради неспазване на Общите условия на Българския правен портал модераторът заключва тази тема
moderator
Младши потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии