начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Моля за съвет за имот в Созопол!

Казуси за недвижими имоти

Моля за съвет за имот в Созопол!

Мнениеот jarjarbinx » 12 Ное 2006, 14:45

Здравейте на всички, в безизходица съм за семеен имот в град Созопол и Ви моля да ми помогнете. С няколко изречения - имам перфектен нотариален акт от 1934 година, данните от който обаче не съвпадат с данните в действащия кадастрален план. От две години се опитваме да издирим някакъв по-стар кадастрален план (от 1911, 1936 или 1956), чрез който да сравним информацията, за да можем изобщо да претендираме (или поне това е изискването на Созополска община, която, естествено, всячески се опитва да НЕ ни съдейства). На този етап вече ни е нужно единствено да идентифицираме имота спрямо настоящия кадастрален план, но никъде не намираме ни скица, ни карта, ни дявол?!

Помогнете, моля и ще се отблагодарим подобаващо!
jarjarbinx
Нов потребител

Мнениеот scila » 13 Ное 2006, 09:18

Потърсете планове в кадастърът в София,при военните също се намират планове,които вече може да се ползват.Ако водите дело това би трябвало да го свърши вещо лице.Сигурно има някъкви стари регистри за имотите в които е описан вашия имот със съседи,потърсете помощ от тях,в техните стари нот.актове сигурно фигурирате като съседен имот.Проследете техните документи за собственост и ако те фигурират в новия кадастрален план ,логично е че и вашия имот е там.Търсете в архивите за вписвания,не само в кадастъра,хванете се за всичко което може да ви помогне.Някой от съседите ви може да пази стари скици вадени за нещо.
scila
Младши потребител

Назад към Имотни казуси