начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Исторически паметниции

Казуси за недвижими имоти

Исторически паметниции

Мнениеот pdimitrow » 08 Ное 2006, 12:36

Първо не знам къде да пусна темата, за това я пускам тук.
Значи имам следния проблем и ме интересува дали някой се е занимавал с правната страна на въпроса относно сгради, които са паметници на културата. Въпроса ми е ако някой знае какъв е поне началния ред да ми помогне. Става дума за сграда в гр. Варна. Проблема като цяло е, че сградата се руши и трябва да се действа по - бързичко преди да е станало студено и невъзможно да се работи и да има някоя жертва. Благодаря на всички които се отзоват.
pdimitrow
Потребител

Мнениеот pdimitrow » 13 Ное 2006, 23:38

твърде интересно, че никой не се е заинтересувал от темата, а аз си мислех, че ще е интересна покрай тази масова психоза за "сгради-убийци", но явно както е в цялата ни държава никой не се интересува от от обществени проблеми ами гледа да му е пълен джоба. Жалко! Не могадаси обясня как са ни приели в ЕС при положение, че сме такива деца-идиотчета (да не употребявам други изрази) :evil:
pdimitrow
Потребител

Мнениеот grey74 » 14 Ное 2006, 00:51

Общинските съвети, кметовете на общини и кметовете на райони и кметства осъществяват по места ръководство и надзор по издирване, изучаване, опазване и популяризиране на паметниците на културата чрез специализираните структури в общинската администрация и чрез държавните музеи.
От ЗАКОН ЗА ПАМЕТНИЦИТЕ НА КУЛТУРАТА И МУЗЕИТЕ
Просто ме заинтригувахте с темата, наистина е актуална, но в качеството на какъв се интересувате от тази сграда - собственик, орган , който се грижи за нея?
grey74
Нов потребител

Мнениеот zdravkoshopov » 14 Ное 2006, 01:10

СТЕФАН ДАНАИЛОВ Е ЕДИНСТВЕНАТА ЛИЧНОСТ, КОЯТО БИ ОБЪРНАЛА ВНИМАНИЕ НА ПО-ГОРЕ НАПИСАНОТО. И АЗ ВИ СЪВЕТВАМ ДА ОТПРАВИТЕ ЗОВ ДО НЕГОВОТО МИНИСТЕРСТВО.УСПЕХ!!!
zdravkoshopov
Потребител

Мнениеот georgi07 » 14 Ное 2006, 12:43

Проблемът, който поставяте е доста сериозен /за Вас/, тъй като за ремонт на сграда паметник на културата се иска разрешение от Националния институт по паметници на културата-гр. София. Лошото е ,че там работят едни книжни плъхове и работата става много бавно. А за разрушаване не си и мислете-отнема средно 3г. с тези там просто не може да се говори.Казаното до тук е в случай, че сте собственик.
Ако сте длъжностно лице можете да използвате чл. 195 ЗУТ
georgi07
Потребител

Мнениеот pdimitrow » 15 Ное 2006, 11:25

Това не звучи много успокояващо, но все пак е нещо. Благодаря за информацията. Сигурно ще трябва да се запася със суха храна и термос с кафе, ако наистина в този институт е чак толкова зле положението. :evil:
pdimitrow
Потребител

Назад към Имотни казуси