начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

помощ

Казуси за недвижими имоти

помощ

Мнениеот gyunter » 12 Яну 2007, 11:20

колеги някой може ли да ми помогне за следния казус,че все още нямам никакъв опит: клиента ми иска да си изкара нотар.акт за къщтата и земята,като има нот.акт върху земята на името на баща му от 1972г,а къщата е построена през 1974г.Баща му е починал, той е единствен наследник и живее в къщата.Какво следва, на какво основание да се изкара нот. акт, за земята и за постройката?
gyunter
Младши потребител

Мнениеот georgi07 » 12 Яну 2007, 11:53

Аз не виждам за какво ви са нотариални актове, при положение, че клиентът ви е единствен наследник.За евентуална продажба не е нужно да вадите нови/освен ако не се окаже, че има и други наследници :?: /Не споменавате дали къщата е строена законно, т.е. дали има някакви документи, които да сочат кой е строител,респ. собственик.Все пак прочетете чл. 483 и сл. от ГПК.
georgi07
Потребител

Мнениеот gyunter » 12 Яну 2007, 12:06

Благодаря Ви!
gyunter
Младши потребител

Мнениеот niq » 12 Яну 2007, 12:35

няма пречка , ако единственият наследник желае да се снабди с документ ,който да го лигитимира като собственик на недвижим имот ,придобит от своя наследодател.важно е обаче наследникът да е приел наследството.съставя се т.нар.констативен нотариален акт/това е въпрос на желание/дори и да няма подобен не е пречка да се разпорежда с имотът,придобит от него като единствен наследник.при съставянето на констативния нотариален акт следва да се представи и удостоверение за наследници.
niq
Младши потребител

Назад към Имотни казуси