начало

Заради четирима отпускари кворумът на Съдийската колегия се разпадна и заседание няма Заради четирима отпускари кворумът на Съдийската колегия се разпадна и заседание няма

как се извършват големите сделки

Казуси за недвижими имоти

как се извършват големите сделки

Мнениеот agcanev » 03 Фев 2007, 11:33

задавам въпроса от любопитстбо. как се извършва покупка (продажба) примерно за 10 000 000 лева. ясно е че тези пари не се пренасят по улиците. как продавача и копувача си осигуряват против измами и рискове? БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ВСИЧКИ ОТГОВОРИЛИ
agcanev
Младши потребител

Мнениеот escapeluxor » 05 Фев 2007, 12:50

И на мен много ми е интересно .
escapeluxor
Младши потребител

Re: kak se izvar6vat golemite sdelki

Мнениеот gery » 05 Фев 2007, 12:59

agcanev написа:zadavam vaprosa ot lubopitstbo. kak se izvar6va pokupka (prodajba) primerno za 10 000 000 leva. yasno e 4e tezi pari ne se prenasiat po ulizite. kak prodava4a i kopuva4a si osiguriavat protiv izmami i riskove? BLAGODARNOST KAM VSI4KI OTGOVORILI

чрез ползване на E-scrow банкова сметка :mrgreen:
gery
Потребител

Re: kak se izvar6vat golemite sdelki

Мнениеот kursant_amvr » 05 Фев 2007, 13:03

agcanev написа: kak prodava4a i kopuva4a si osiguriavat protiv izmami i riskove?

В България с 9x18 мм пистолет Макаров и тротилови шашки. В другите страни не знам.

------------------------------
На такъв въпрос - такъв отговор ! :D
kursant_amvr
Потребител

Мнениеот ares » 05 Фев 2007, 13:03

въпрос : kak se izvar6vat golemite sdelki ?
отговор: trudno
ares
Младши потребител

Мнениеот pinkopanter » 05 Фев 2007, 16:28

Според мен начина е следния:
Преди подписването на нотариалния акт купувача прехвърля парите по специална сметка на нотариуса, който изповядва сделката. След подписването на сделката от страните и вписването на нотариалния акт в службата по вписване, нотариуса прехвърля парите по сметка на продавача, която е посочена в нотариалния акт.
pinkopanter
Потребител

Мнениеот enigma » 05 Фев 2007, 17:09

А банковите такси?

Единият вариант е на доверителна сметка, другият - нотариусът държи документите и не вписва сделката, докато продавачът не се обяди, че парите са преведени.

Има и други, но мисля тези са най-разпространени.
Meno Male! Scarpia.
enigma
Потребител

Мнениеот warbaby » 13 Фев 2007, 13:58

значи не знам как става за подобер размер.... но видях за значително по - скромна сума как нотариуса си направи допълнителна застраховка само за тази сделка...
warbaby
Младши потребител

Мнениеот n.dimitrova » 13 Фев 2007, 17:44

Здравейте!
Това, което мога да ви посъветвам е да използвате E-scrow сметка. Изготвяте си хубав предварителен договор, чиито условия се описват в договора за E-scrow сметката с банката и последната/срещу съответна сума-напр. в Алианц е 0.1% от сумата/ следи за изпълнението на клаузите по този договор.
Това е "най-чистия"вариант според мен!
n.dimitrova
Нов потребител

Мнениеот ana_maria » 13 Фев 2007, 19:09

Може да помогне много ноториуса. Страните подписват нотариалният акт, излизат купувачът прави банков превод на продавача и едва след представянето на банков документ, нотариусът заверява акта./ Но това е наше съчинение на тема" проверката висша форма на доверие"/. Не че и тук не може да има издънки. Но аз вярвам много в нотариуса, с който работя!!
ana_maria
Младши потребител

Мнениеот tiarra » 13 Фев 2007, 20:29

Все пак най сигурния начин е сумата да се преведе по гаранционната сметка на нотариуса и да се подпише тристранен договор между нотариус, продавач и купувач. Ако се подпише и акта не се вписва разбира се може да се вярва на нотариуса, но какво прави той ако не се разменят парите? Собствеността все пак преминава с подписите, а вписването е за третите лица.
tiarra
Потребител

Мнениеот Lord_Niko » 14 Фев 2007, 22:25

Има и друг сигурен начин :)
Все пак когато става въпрос за голяма сделка разходите по нея не би трябвало да са проблем...
Та да сте чували за АКРЕДИТИВ :twisted:
Lord_Niko
Нов потребител

Мнениеот minkogeorgiev » 16 Фев 2007, 15:09

През последните три месеца на два пъти ми се случи да откривам и участвам в изпълнението на escrow bank account, което по своята правна същност е документарен акредитив!

Факт е - това е най-сигурната форма на плащане, става много прецизно и бързо. В единият от случаите - участваше и нотариус, заедно с трите страни по сделката като неговата фунция беше превантивна - той провери наличието на цялата поредица от условия, преди да се извърши плащането. Но този начин на плащане е свързан с харчене на сериозни средства за такси, хонорари и др.

Това е най-често срещаният начин на разплащане при големи сделки.
Препоръчвам го на тези, които извършват големи сделки.
minkogeorgiev
Младши потребител

Назад към Имотни казуси