начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

до всики студенти по право на ЮЗУ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

до всики студенти по право І курс задочно обучение

Мнениеот alek.dskbank » 16 Фев 2007, 00:54

Бих искал да се запозная с колеги І курс задочно обучение Право на ЮЗУ .
Благодаря предварително !!!!
alek.dskbank
Младши потребител

Мнениеот iviani » 16 Фев 2007, 12:23

Колега, Pokerman Вие сте може би изключение.Сам казвате ,че сте приятел с повечето преподаватели-това ме навежда само на една мисъл- връзкар.Може и да греша.За Лялев се носят легенди,така че не е нужно да ставате негов защитник.За това,че ако искаш да не бъдеш скъсан на държавния изпит и връщан поне 3 пъти или да получиш повече от 3-задължително си плащаш.В неговата комисия другите членове са безгласни букви...
iviani
Младши потребител

Мнениеот loli_znae » 16 Фев 2007, 13:24

:D Имам страх от преписване,срам по-точно.А освен това съм напълно съгласна,че дисциплината е важна и трябва да се учи.Благодаря за инфото :D
loli_znae
Нов потребител

Мнениеот Гост » 16 Фев 2007, 14:43

Привет на всички ЮЗУ-вци.
Идеята за форум е перфектна.

Относно Лялев,чух,че другата година ще го махат.Нещо е сгафил.

Към Алек,дск.

Пиши ми на мейла,че ми спря нета и сега се бъхтя по клубовете.

По Адм.куктура и етика изпита беше за осмокласницию

Първи въпрос:
С какво и как бихте променили културата в една организация.

Втори въпрос:Казус

Администрацията в община "А" пледира за по-виски заплати.

Какво ще направите.Мотивирайте се.

Първа възможност:
ще съкратите 10% от администрацията и ще вдигнете заплатите

Втора:
Няма да се уволнява никого,а да се вдигнат с малко заплатите.
Гост

Мнениеот iviani » 16 Фев 2007, 17:44

Колега, advokat_nikolov това, че Лялев е сгафил и ще го махат се говори всяка година. Аз от 5 години,всяка го чувам,но за съжаление нищо!

Аз бих добавил един въпрос към ваште :

Какво ще кажете за плащането на изпити и най-вече за държавните изпити
iviani
Младши потребител

Мнениеот pokerman » 16 Фев 2007, 20:33

iviani била ли сте поне на една лекция при проф. Лялев по търговско право? Не съм връзкар. Просто си уча и уважавам преподавателите. Вие сама казахте че това са легенди. Разбира се зад всяка легенда има и малко истина :). Не казвам че не е взимал пари просто си мисля че няма смисъл, защото той има толкова пари че може да купи целия факултет и да си направи фитнес зала ако иска :) Той е един от основателите на този факултет и едва ли ще иака да има лоша слава.Ако сте била на лекции щяхте да знаете че той много държи на факултета и иска да излизат само добри юристи. Аз ако съм на негово място ще искам същото. Пред нас на лекциите прочете една работа за да видим какви глипости се пишат. Е този колега не 7 а 70 трябва да се яви. Не 2 , 1+ му е много. И после тоя същия ще каже че професора е гаден и го къса 7 пъти.
Идва една колежка аз съм я виждал чат,пат ама той не и и казва "колейке аз не съм ви виждал" тя " аз за първи път идвам" а това става на предпоследната лекция. Той " ще си вземете изпита но поредността ще бъде друга от тук присъстващите, тях ги познавам вече а вас не. Ще трябва първо да се поопознаем"
Нашия курс е много силен и по това съдя че оценки бяха обективни.Всички които си четат си взеха изпитите от първия път и то с 5 и 6. Аз имах 4 и бях много доволен защото си мислех че ще ме скъса :)
Така че който знае няма как да бъде скъсан, може само да му пишат по ниска оценка но не и да го скъсат. Ако пита нещо извън конспекта то или вече го е разяснил на лекциите или е посочил от къде да се чете. Всичко останало е в ръцете на студента :)
pokerman
Потребител

Мнениеот guergana_bg » 16 Фев 2007, 22:10

q kakva diskusia se vodi otnosno prof.Lialev!:)ami neka i az da si kaja moeto mnenie....napulno saglasna sam s pokerman:))az ne sam priqtelka s nikoi ot prepodavatelite vav fakulteta i smeq da kaja 4e pri Lialev si vzeh i dvata izpita:))receptata e naistina da se hodi na lekciite i da se 4ete tova koeto kaje Lialev...t.e.vsi4ki aktualni zakoni i u4ebnici...dr na4in az ne poznavam:)))uspeh na vsi4ki na koito im predstoi izpit pri nego!
guergana_bg
Нов потребител

Мнениеот Гост » 16 Фев 2007, 23:36

Колеги,не знам за Лялеви и още за не знам си кои,защото ми рано.
Но знам само едно за ЮЗУ:Ако знеш-ще изкараш.Оставете какво ви казват комплексираните ви колеги от другите ВУЗ-уве.Те просто ги яд,че
учите В Правно-историческия факултет.На мен,колеги от Правно-историческия факутет,ми се е случвало,как някой ми казава,че университетът не струва,тъй като имало голяма корупция,но говори,пред други хора,които,той, си мисли,че не познамвам,колко е искал да учи там.
На мен ми е пределно ясно за мисията,състоянието и възможностите на факултета,ако наистина си на ТИ с специалността,която завършиш,но не на сила,само защото си мислиш,че тя доходно.Грешка.
Оставете и прикразките,че Благоевград е тоталитарно-комунистически град,да,но
преди 18 години.Да ми кажат опонентите,защо Американският университет е в Благоевград.Защо уча на 300 км. от Плевен,а не,например, в Русе и Търново,София.
И последно,колеги от Правно-историческия факултет-бъдете горди,че сте част от Правно-историческия факултет и оставете предразсъдъците,те са по-слаби от вас.

ИЗВИНЯВАМ СЕ АКО СЪМ ОТЕГЧИЛ НАЯКОГО :wink:
Гост

Мнениеот sunshine_75 » 17 Фев 2007, 00:10

Здравейте, колеги! ПО мое време-до 1999, нямаше такива форуми... Та сега ще се възползвам от възможността да се включа във Вашия (ако не е "забранено" за бивши студенти). Та по същество на основните Ви въпроси:
Да, и тогава имаше студенти, които си плащаха или бяха човеци на човеците. Как ставаше, за съжаление, не успях да разбера. Но ние си знаехме възможностите един на друг и понякога резултатите не бяха адекватни на действителното положение. Но дори и да не си племеник на владика, можеш да се справиш с нещата, ако положиш усилия-при това, не къртовски. Що се отнася до проф. Лялев: учила съм четири семестъра търговско право. И, съответно, съм се явявала на два изпита. Не съм късана, не съм връщана, не съм плащала и никога не съм била в близки отношения с професора, за каквито се намеква тук. Учех дисциплината с доста отвръщение и нежелание, нямаше учебници, лекциите ми бяха малко неразбираеми. НО: когато навлязох в професията осъзнах, че редовното ми ходене на лекции е от най-важните неща, които съм правила за себе си. Сега, по стечение на обстоятелствата, съм доста далече от гражданското право като цяло.
И нещо друго: докато учех, имах ниско самочувствие. Но сега, седма година откакто съм напуснала и университета, и факултета, и града, и се върнах към дома - на 428 км по ЖП-линията, мога спокойно да Ви уверя: ПОПАДНАЛИ СТЕ НА ДОБРО МЯСТО, АКО ИСКАТЕ ДА СТАНЕТЕ ДОБРИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ. Имате идеалните възможности да се изградите като такива. И нещата, общо взето, са във ваши ръце. Работете за себе си по време на следването. Самообучавайте си, тренирайте мисълта си и четете. И питайте. Има кого.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот pokerman » 17 Фев 2007, 00:22

Колеги оставете го Лялев :) Той си е добре. Четете и това е.
Искам да кажа нещо на колегите от 1 курс. Сега ще иматае Обща теория на гражданското право. Упражненията ще ви води сина на Декана Асен Воденичаров. Призовавам всочки колеги да посещават заниманията. Това е ( не само според мен ) наи-добрия асистент в ЮЗУ. Перфектен във есяко едно отношение- осанка, добро държание към студентите, компетентност. Никога няма да го видите ядосан или да вика.Ако накой е на друго мнение за него нека се изкаже но да знае че е не прав :)
pokerman
Потребител

Мнениеот Гост » 17 Фев 2007, 00:35

Много благодария колега за информацията :P
Друго е някой да ти каже за какво става на въпрос.
Да те питам относно ОТГП.Препоръчай ми литература,но не такава,с която
мога да си вземе по-лесно изпита,а такава,която е писана от най-добрите.
Спрял съм се на няколко имена,но не мога да прецения.
Ако става въпрос за Коституционно право,което втория семестър ще изучавам,няма спор-Проф.д-р Стефан Стойчев

проф.д-р Румен Владимиров(Наказателно право)бил декан на юридическия към НБУ,съвсем случайно от интернет разбрах
Гост

Мнениеот pokerman » 17 Фев 2007, 00:38

Като казах че сме "приятели" с повечето преподаватели да не си помислихте че си пием кафето сутрин заедно или че си подаряваме подаръци за рождените дни :D :D :D Ако беше така досега да съм завършил и да съм станал асистент :wink: Просто нито аз сум останал с лошо впечатление от някого нито те от мен. Уважаваме се взаимно и се поздравяваме. Това е. Ако искате ми вярвайте аз още си поздравявам учителите от основното училище. Има ли нещо лошо в това ?! Срамно ли е това ?! Няма да ми се изкриви устата ако кажа едно "Добър ден" или "Как сте" нали ?! :)
pokerman
Потребител

Мнениеот pokerman » 17 Фев 2007, 00:41

Конституционно - Борис Спасов
ОТГП - Мария Павлова
pokerman
Потребител

Мнениеот sunshine_75 » 17 Фев 2007, 09:00

Подкрепям препоръките на pokerman. И още: ОТГП: проф. Таджер - макар проф. Павлова да му е ученичка, са различни. Ако усетите разликата между тях, значи сте "хванали бика за рогата" :wink:
sunshine_75
Потребител

Мнениеот Гост » 18 Фев 2007, 12:55

pokerman написа:Конституционно - Борис Спасов
ОТГП - Мария Павлова

Нищо не мога да намеря по ОТПС и Социлогия на правото.Става въпрос
за учебник.Препоръчай ми моля те.

Виж какво ще си набавя от Конституционно право и ОТГП.

ОБРЪЩАМ СЕ И КЪМ ВСИЧКИ КОЛЕГИ ЗА МНЕНИЕ

1.Учение за конституцията

Борис Спасов

2.Конституционният съд

Борис Спасов

3.Живко Сталев – Същност на Конституционния съд

4.Въведение в конституционното право

Автор: Евгени Танчев

5.Конституционно право на Република България

Автор: Проф. д-р Стефан Стойчев

6.Конституционно право. Сборник нормативни актове-

автор: Проф. д-р Стефан Стойчев

7.Конституционно правосъдие

Автор: Пенчо Пенев

8.Гражданско право. Обща част

Автор: Мария Павлова

9.Гражданско право

Автор: Методи Марков, Симеон Тасев
Гост

Мнениеот jnbibian » 18 Фев 2007, 14:37

advokat_nikolov написа:Нищо не мога да намеря по ОТПС

Ставаме двама ;)
Всъщност последното което ми казаха е, че подобна материя се разглежда в учебниците по икономика за 9 и 11 клас, но не съм намерила нищо.
Ние май наистина ще се окажем в един курс ;)

Искам да попитам всички колеги с опит
Колко сесии имат всъщност задочниците 3 или 4
през м. март има ли поправителна или не?
jnbibian
Младши потребител

Мнениеот pokerman » 18 Фев 2007, 15:18

Колеги аз имам лекции по отпс обаче са ръкописни а за да ви ги пратя трябва да ги сканирам една по една. Ако искате можем да се видим и да ви ги дам :)
pokerman
Потребител

Мнениеот Гост » 20 Фев 2007, 15:19

jnbibian написа:
advokat_nikolov написа:Нищо не мога да намеря по ОТПС

Ставаме двама ;)
Всъщност последното което ми казаха е, че подобна материя се разглежда в учебниците по икономика за 9 и 11 клас, но не съм намерила нищо.
Ние май наистина ще се окажем в един курс ;)

Искам да попитам всички колеги с опит
Колко сесии имат всъщност задочниците 3 или 4
през м. март има ли поправителна или не?

Ами защо тогава го учим това.Какво ти пазарно стопанство.Вместо него можеха да ни сложат или Юридическа психология,или Римско частно право.
Колега,Покерман ни е спасението.

И ДА ВИ СЕ ОПЛАЧА НА ВСИЧКИ
Още не са излези оценките по ОУД.Представятели си изпитът беше на
27.01.Какво проверяват толкова.Ами другите изпити?Април?
Аз да бях щях да ги проверя два пъти по-бързо.
:D
Гост

Мнениеот pokerman » 20 Фев 2007, 19:27

При Колев винаги идват късно резултатите. Нашия изпит беше на 28 януари и още няма резултат. Това е недостатък на изпитния процес. Аз предложих след писмения веднага да се минава на устен, но много от колегите не бяха съгласни защото искаха да си преписват :) Иначе бях готов да говоря с Декана. На никой не им се занимава. Най е лесно така. Дадеш там две теми и аиде пишете. Резултати след 2 седмици и повече. Тъпотия. По този нацхин се насърчава преписването и зубренето. Ама какво мога да направа аз сам :)
pokerman
Потребител

Мнениеот jnbibian » 21 Фев 2007, 02:29

Изключително тъп начин за изпитване, който тотално ми обърка представите за висшето образование.
За мен изпит беше равно на 2ч писмен и веднага след това поне 2 часа устен при преподавателя, който може да те разкарва по конспекта отпред - назад ... но както каза една колежка - много сме древни ;)
Поне времето да беше малко повече за писане.
Това, което прави този брейнсторм е да стимулира преписването.
Ама пусто като не ми се отдава :oops: :oops:

Колега pokerman, благодаря за предложението, но преди да разбера графика за изпитите не ми се очертава идване до Благоевград. :(
jnbibian
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии