начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Безследно изчезнал

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Безследно изчезнал

Мнениеот tino76 » 23 Фев 2007, 17:11

Здравейте.
Имам проблем с изчезнал роднина. Съсобственици сме на общ имот в центъра на Бургас, а аз искам да го дам да се застрои срещу обезщетение на фирма, като се запази разбира се частта на роднината ми. Проблемът е, че той е напуснал страната от 2002 г., на 47 години е, разведен, а жена му е рускиня и заедно със синът му са в Русия от около 8 години. Не се е обаждал от както е заминал на никой от роднините си. Заведох дело по чл.8 от ЗЛС, но съдът ме мотае вече 1 година. Първо отложи делото, защото не съм бил заинтересовано лице, после защото производството не било по чл.8 а по чл.9 :) и накрая защото имало слухове, че се знае къде е и не сме положили достатъчно усилия да си го открием сами. Възможно ли е слуховете да са доказателство? Как да се реши този проблем. Ако някои се е сблъсквал с подобен случаи моля да сподели. Няма проблем и за платена консултация. Вече трима адвокати се занимават с този случай.
Благодаря предварително.
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот kursant_amvr » 23 Фев 2007, 18:07

1. Слуховете не могат да бъдат доказателство за каквото и да е.
2. Не мисля, че Вашият роднина отговаря на определението "изчезнал" по смисъла на чл. 8 ЗЛС. До колкото разбирам, той никога не е бил обявяван за безследно изчезнало лице и никога не е бил издирван. Известно е, че същият е заминал да живее на друго място извън страната.
Това, че лицето не проявява желание да се свърже Вас или други негови роднини е съвсем друг въпрос, който е и негово право на свободен, личен избор.
kursant_amvr
Потребител

Мнениеот tino76 » 23 Фев 2007, 19:41

Всъщност слуховете първо са непотвърдени и после са от преди 3 години, а в този период тои не се е обаждал на никого следователно е безвестно изчезнал. Също така това ,че се отнася безотговорно към имотите си не означава , че тези имоти трябва да се смятат за загубени. А тои може и да не знае, което е най-вероятно. Но ние не можем да го чакаме до бекрай да се появи, затова искаме да му се назначи представител и да се започне строеж. Проблемът е , че съдът не смята този човек за изчезнал и така делото се протака много дълго време.
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот tino76 » 23 Фев 2007, 19:45

Не сме го обявявали за безвестно изчезнал тъй като този човек е на 47 години и не е извършил престъпление.
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 28 Фев 2007, 14:46

Последният изпълнителен директор на Плама-Росен Софрониев беше такъв по силата на едно пълномощно, заверено в София от нотариус, с което представителят на собствениците на акциите го упълномощаваше. Особеното беше, че упълномощителят- някакъв холандец, или белгиец или някакъв друг, май бил в Канада по това време, а не в София при нотариуса!!!~

:!: :evil: :idea:
Ivailo5rov
Активен потребител

Назад към Семейни казуси