начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

психичиски тормоз. ако някой знае повече

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

психичиски тормоз. ако някой знае повече

Мнениеот nina75 » 25 Фев 2007, 17:08

Здравейте
Доколко в България можеш да осъдиш някой за психически тормоз. И къде да сежалвам, при положение, че налице няма физически нападки , но не липсва нищо за да побърква бавно и сигурно една жена.
nina75
Младши потребител

Мнениеот friend28 » 25 Фев 2007, 18:22

http://www.divafoundationbg.org
http://www.bgrf.org
Закон за защита срещу домашното насилие - приет 2005 г. но едва ли глобата до 2000 лв. ще е решение за вас. На първо място потърсете психотерапевт. Адвокатите последно могат да помогнат в случая.
friend28
Потребител

Мнениеот kursant_amvr » 25 Фев 2007, 18:45

Въпросът Ви е прекалено общ за да получите конкретен отговор. Важно е, в какво се изразява този психически тормоз както и редица други "детайли".

Ако искате можете да ми пишете на лична бележка.
kursant_amvr
Потребител

Мнениеот mushushu » 25 Фев 2007, 20:00

Здравейте! Според мен в нашата държава все още въпроси от този род - без да съм запозната с положението в София - нямат адекватно решение, макър и нормативно уредени. Това, което имам предвид, за да съм ясно разбрана е - дейността на фондации от този род са ми доста съмнителни. Аз самата - без да обръщам внимание тук на съответните причини довели до това - съм търсила помощ за защита с/у склоняване към проституция. Единствен адекватен разговор получих от фондация, находяща се в София, да, но лицето, ако не живее там?!?
И така, дано намерите подходящото решение!
mushushu
Младши потребител

Мнениеот friend28 » 25 Фев 2007, 20:55

Мястото на темата не е съвсем за този форум, извинявам се на юристите, че ще кажа още нещо:
Възможностите на съвременната психотерапия са огромни. Проблема е в намирането на подходящия психотерапевт - също като избора на адвокат :oops: . В големите градове и в София е по-лесно, отколкото в малките, да не говорим за селата. Да не говорим, че в други страни здравната осигуровка покрива и тези нужди. Въпроса има и финансова страна. Но ограмотяването може да започне с помощта именно на неправителствените организации, посочени по-горе.
friend28
Потребител

Мнениеот JoyBringer » 25 Фев 2007, 21:07

Моля Ви, кажете повече детайли?При всички случаи-по-далече от причинителя на душевен дисбаланс,не бъдете пасивна,а се стегнете и смело напред!!!
JoyBringer
Потребител

например-

Мнениеот nina75 » 26 Фев 2007, 14:03

kursant_amvr написа:Въпросът Ви е прекалено общ за да получите конкретен отговор. Важно е, в какво се изразява този психически тормоз както и редица други "детайли".

Ако искате можете да ми пишете на лична бележка.

апример:човека се скъса да ходи в прокуратура и да пише неща неотговарящи на истина, свързани с неизпълнение на режима за виждането му с детето. Получих вече две бумаги от там , че не се образува производство, тъй като няма налице престъпление. Завел и дело при съдия изпълнител.И там вече е ясно на хората, че неизрядно НЯМА.Непрекъснато получавам есемеси от него, или поучителни , или пресмиващи се.Не отговарям никога, но той продължава вече 5-та година.Ходи по съседи, да търси подкрепата им, а и евентуално и за свидетели.
Непрекъснато говори на детето обиди за мен.
Напрактика, това не ме разтройва много, но защо аз трябва да търпя един неуравновесен човек , пък и не знам какво да чакам още.
nina75
Младши потребител

Назад към Семейни казуси