начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Удостоверение за наследници

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Удостоверение за наследници

Мнениеот Yasen6275 » 04 Мар 2007, 14:37

Искаме да направиме доброволна делба на имот осанал от прадядо ми. В удостоверението за наследници с което разполага ме са описанни
1. Дъщеря - дата на раждане, дата, на смърта, нямма наследници.
2. Син - дата на раждане, дата, на смърта, един наследник данни за постоянен адрес
3. Син - дата на раждане, дата, на смърта, двама наследник данни за постоянен адрес
4 Син - няма дата на раждаме или смърта, за адрес пише Югославия и толкова.

Въпроса ми е по какъв начин може да се установи има ли наследници последния син?
Може ли да се направи някаква делба за наследниците на другите двама сина?

До колкото е известо въпросния човек е бил политически емигрант в Югославия, починал е, но не могат да се намерят дани къде и кога. Има дъщеря, която по слухове се е отказала от него чрез държавен вестник.

Бих бил благодарен на всякакви насоки.
Yasen6275
Нов потребител

Мнениеот Yasen6275 » 05 Мар 2007, 20:51

Някаква, каквато и да е насока би ми била от полза.
Yasen6275
Нов потребител

Мнениеот sarbijanac » 05 Мар 2007, 23:23

Определенио ще имате трудности.И не толкова по процедурата,ами от факта,че Югославия се разпадна на 7 независими държави.Къде ще търсите Вашия роднина - в Сърбия,Босна,Хърватска,Македония,Словения или Черна гора. :roll:

Поне за мен единствената възможност,която виждам е да искате съдействие чрез нашите дипломатически или консулски служби в съответната република на Ex - Yugoslavija.Чрез тях да се установят данните за лицето - дата на смъртта и евентуални наследници.
В тази насока е и разпоредбата на ЗГР:

Чл. 71. Дипломатически или консулски представител на Република България в чужбина, който узнае, че в страната, където е акредитиран, се е родил, сключил е граждански брак или е умрял български гражданин, но в 6-месечен срок не му е бил представен в представителството заверен препис или извлечение от съответния акт, се снабдява веднага служебно с необходимите документи. Преписите или извлеченията от актовете по гражданското състояние заедно с легализиран превод на български език, заверен по съответния ред, се изпращат в Министерството на външните работи на Република България за препращане по постоянния адрес на българския гражданин. Ако не е съставен акт от местните органи, дипломатическият или консулският представител в съответната страна изисква по официален път съставянето му, ако законите на страната допускат това.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот sarbijanac » 06 Мар 2007, 00:09

И да довърша по темата.В доброволната или съдебната делба на имущество е задължително да учавствуват като съделители всички наследници- с изключение на отказалите се от наследството.

Нашето законодателство не признава т.нар "отказване чрез Държавен вестник" .Доколкото съм запознат и в законодателството на Yugoslavija нямаше предвидена такава правна възможност.По реалното е дъщерята на този Ваш сродник да направи отказ от наследството,което е напълно разумно щом не живее в пределите на РБ.Тогава делбата следва да се извърши между останалите съделители-наследници
sarbijanac
Активен потребител

Назад към Семейни казуси