начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

подялба

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

подялба

Мнениеот tinika » 17 Мар 2007, 01:09

Здравейте.Казвам се Димитър Гроздев,майка ни почина през 1995г.бащани отиде да живее в друг град през 1989г и след като почина майка ни със сестра ми разбрахме че през 1996г. се е оженил.Но сега на 7.03.2007г тои почина и сега незнаем дали жена му има дял от къщата която е правена през 1961г.по време на брака му с майка ми.
Моля Ви помогнете ми.

Багодаря Ви!
tinika
Нов потребител

Мнениеот sarbijanac » 17 Мар 2007, 03:07

Построената от родителите Ви къща се явява Съпружеска имуществена общност,където майка Ви и баща Ви имат равни квоти.

През 1995 год.със смъртта на майка Ви квотите на преживелите наследници изглеждат така:

- баща - 4/6;
- дъщеря - 1/6;
- син - 1/6.

През 2007 год.със смъртта на баща Ви на разделение между преживелите го наследници подлежи и неговия дял 4/6.Наследници на баща Ви сте Вие с Вашата сестра и втората му съпруга.

Квотите са както следва:

дела от 4/6 разделен на 3 образува дял 2/9.

Вие и сестра Ви ще имате съответно за всеки по отделно наследствен дял с квота 1/6 + 2/9 = 7/18;

За втората съпруга на баща Ви наследствен дял с квота 4/18.
sarbijanac
Активен потребител

Назад към Семейни казуси