Трима наследници сме на дворно място без постройка.Искаме всеки да получи каквото му се полага(но не можем да постигнем споразумение).Как да постъпя?В момента единия наследник узаконява(нотариален акт) имота-казва,че иска подписа ми за взамноуговорена подялба между трима ни при адвокат-но аз се съмнявам в истината.Искам колкото ми се полага.Кой определя границите на моят дял.
Посъветвайте ме!!!!!
- Дата и час: 11 Яну 2025, 07:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДЕЛБА
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Ами то е ясно-щоме не можете да постигнете доброволно споразумение-отивате на съдебна делба по чл.278 и сл.от ГПК.
Отваряйте си очите,какво Ви се предлага за подписване.Допитвайте се до адвокат при необходимост !!!
Отваряйте си очите,какво Ви се предлага за подписване.Допитвайте се до адвокат при необходимост !!!
- sarbijanac
- Активен потребител
помогнете
брат ми почина и в момента сме четири наследника на етаж от каща, като единия от етажите го използвам (къщата е двуетажна). искам да закупя етажа но цената която е определена от другите наследниците (без мое писъствие е определена тя) не ме устойва. наследниите неискат данъчна оценка а цената която са определили. Но аз като наследник искам такава оценка имам ли такова право? С превилегии ли съм след като използвам и съм собственичка на другият етаж.
- vaska_pasheva
- Нов потребител
Значи единият етаж е съсобствен между вас четиримата, а другият е лично Ваш - че не е много ясно?
Щом четирима притежавате общо един етаж и Вие искате да изкупите техните части, те определят цената, както Ви казаха по-горе.
То бива и някой да ми казва на каква цена да си продам собствения имот (или идеалната част в него). Вашата "привилегия" се състои в това, че имате право преди трети лица да изкупите техните части, АКО решат да ги продават. Но по цената, която те определят. Просто не могат да продават на трети лица, без да са предложили на Вас по същата цена. Нищо повече.
Такава привилегия имате обаче само ако имате дял ВЪВ въпросния етаж. Не и ако притежавате другия етаж дори и изцяло, но нямате дял в този.
Щом четирима притежавате общо един етаж и Вие искате да изкупите техните части, те определят цената, както Ви казаха по-горе.
То бива и някой да ми казва на каква цена да си продам собствения имот (или идеалната част в него). Вашата "привилегия" се състои в това, че имате право преди трети лица да изкупите техните части, АКО решат да ги продават. Но по цената, която те определят. Просто не могат да продават на трети лица, без да са предложили на Вас по същата цена. Нищо повече.
Такава привилегия имате обаче само ако имате дял ВЪВ въпросния етаж. Не и ако притежавате другия етаж дори и изцяло, но нямате дял в този.
-
portokal - Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|