начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

до всики студенти по право на ЮЗУ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот jnbibian » 17 Апр 2007, 21:02

Брееей, що тъй заспа темата. :?:
jnbibian
Младши потребител

Мнениеот zanny » 18 Апр 2007, 10:06

Я, форумът на студентите по право от ЮЗУ се е намерил! Чудесно! Аз също като jnbibian го търсих, търсих, но като че ли беше потънал вдън земя...
Успех на колегите, които се явяват на предварителната сесия!!! :D
zanny
Младши потребител

Мнениеот iviani » 18 Апр 2007, 11:38

Колеги, споделете как минават изпитите по Облигационно- при П.Попов/ вкл.и асистентката/ и Наказателно право при Р.Марков! На какво най-много държат и какви са им изискванията.Благодаря Ви предварително!
iviani
Младши потребител

http://alek82.blog.bg/

Мнениеот alek.dskbank » 22 Апр 2007, 22:03

Уважаеми колеги ,
на 14.02.2007 г иницирах идеята за този форум на студентите от ПИФ на ЮЗУ! Радвам се ,че идеята се пое така радушно от доста настоящи и бивши студенти(и бъдещи професионални колеги)! Естествено е за всяко поколение да мисли за себе си като кулминация на миналото -върха на стрелата на прогреса . По-трудно е за него да се види като каменно стъпало за бъдните поколения ,но въпреки това благодаря на всички за мненията и изказани позиции !

С неприкрита радост и гордост ,но и с голям ентусиазъм и надежди имам приятното задължение да Ви уведомя ,че в най скоро време ще мога да Ви зарадвам с нов сайт и съответен форум ,предназначен за всички настоящи,минали и бъдещи възпитаници на ПИФ на ЮЗУ! Това е израз на голяма чест и отоговорност ,за мен ,и ще съм благодарен за Вашите предложения за това, което бихте искали да намерите в сайта ,като съдържание,теми и т н !

Към настоящия момент мога да Ви предложа блога ми ,в незавършен вид ,но с доста интересни теми от сферата на икономическото и правно обективно познание! http://alek82.blog.bg/
alek.dskbank
Младши потребител

Мнениеот alek.dskbank » 23 Апр 2007, 00:30

alek.dskbank
Младши потребител

до всики студенти по право на ЮЗУ

Мнениеот alek.dskbank » 23 Апр 2007, 09:34

:D
alek.dskbank
Младши потребител

Мнениеот alek.dskbank » 23 Апр 2007, 13:36

:)
alek.dskbank
Младши потребител

Мнениеот Гост » 23 Апр 2007, 16:53

Bravo,koega,bravo :D

Pohvali ot men

Izpratimi nomera si na sms ,4e neuspqh da go zapi6a.

Pozdravi i kakvo stana sys doznanieto
Гост

Мнениеот alek.dskbank » 23 Апр 2007, 16:57

Адвокат Николов ,би ли влезнал в ICQ ???
alek.dskbank
Младши потребител

Re: http://alek82.blog.bg/

Мнениеот Гост » 23 Апр 2007, 19:11

alek.dskbank написа:Адвокат Николов ,би ли влезнал в ICQ ???

Имаш съобщение
Гост

http://www.sitekreator.bg/palimsest

Мнениеот alek.dskbank » 25 Апр 2007, 08:50

Уважаеми колеги ,
в процес на разработка е сайта на студентите на ПИФ от ЮЗУ ! До момента на стартиране можете да ползвате форума на сайта http://www.sitekreator.bg/palimsest
Очаквам вашите коментари относно темите ,желани от вас ,да намерите в новия сайт .
alek.dskbank
Младши потребител

Мнениеот alek.dskbank » 25 Апр 2007, 09:57

:)
alek.dskbank
Младши потребител

Мнениеот adriyana » 25 Апр 2007, 13:38

Здравейте на всички учили - недоучили, завършили - недозавършили Правно - историческия факултет на ЮЗУ като мен (специални поздрави на elsof, като че ли малко се поназнайваме :)) И мен ме радва идеята за специален форум на юристите от ПИФ, защото подобен начин на комуникация би помогнал на мнозина. Ще се радвам ако и аз като преминала повечето изпити там, мога да се включвам с някой съвет. Забелязах, че никой не е отговорил на запитване относно предподавателите по Облигационно право, а всички са се концентрирали върху сияйния образ на проф. Лялев. За проф. Попов и специално неговата асистентка слушах много неща из коридорите на 6 - ти корпус, но се убедих, че точно по Облигационно право не се искат никакви специални умения - преписване, пищови, допълнителни учебници и пр. Прочетете си учебника, който препоръча самият проф. Попов и няма да имате проблем с успешното полагане на изпита. Мен ме изпита лично той и въпросите, които ми зададе бяха само по конспекта. Препоръчвам посещаването на упражнения при Солунка Попова - на тези семинарни занятия се решават доста интересни и полезни впоследствие казуси. И не забравяйте да носите със себе си съответните кодекси и закони - наистина са нужни!
adriyana
Младши потребител

Мнениеот Logan » 06 Май 2007, 17:21

Вярно темата позамря та реших да я ъп-на малко :)
Някой може ли да ми каже как протича изпита и как се формира оценката по Социология на правото при Стефка Наумова тъй като не съм влизал особено в лекциите и не съм напълно информиран :) ,но все пак започнах да чета учебника и
Logan
Потребител

Мнениеот zanny » 06 Май 2007, 21:08

Logan написа:Вярно темата позамря та реших да я ъп-на малко :)
Някой може ли да ми каже как протича изпита и как се формира оценката по Социология на правото при Стефка Наумова тъй като не съм влизал особено в лекциите и не съм напълно информиран :) ,но все пак започнах да чета учебника и

Purvo, izvinqvaite za tova, 4e pi6a na latinica. Ezikovite mi nastroiki se povrediha i ne moga da pi6a na kirilica... :(
Kolega, Logan, izpitut pri prof. Naumova proti4a lesno. Ako imate vsi4ki razrabotki, koito tq dade da se pi6at vku6ti, nqma da imate problem. Moje bi 6te vi popita koi ot prisustva6tite q vijdat za purvi put. Nas ni pita i na tezi, koito q vijdaha za purvi put, im dade dva vuprosa. Na ostanalite, koito bqha prisustvali na lekcii i imaha razrabotkite, koito trqbva6e da se predstavqt na izpita, dade edin vupros. Na nqkakvi drugi, koito se qvqvaha s protokoli, dade suvsem drugi vuprosi.
No trqbva da Vi predupredq, 4e vuprosite, po koito trqbva da se pi6e na izpita, ne sa ot konspekta v smisul takuv, 4e ne dava da se razrabotva tema ot nego, ami e pod formata na vupros, v koito trqbva da se supostavqt ili da se tursi vruzkata mejdu dve ne6ta. Primerno v moq vupros se turse6e vruzkata mejdu pravno suznanie i socialna deviaciq.
Otnosno u4ebnika: az si go kupih, no si 4etoh ot lekciite. Ili kazano po drug na4in lekciite si vur6at su6tata rabota i dori ne se nalaga da sintezira6 informaciqta, za6toto u4ebnika otkudeto i da go pogledne6 si e dosta podroben.
Ne se pritesnqvaite za tozi izpit, kolega. Dosega mai ne e imalo skusani na nego, a naprotiv - vsi4ki imat hubavi ocenki. :)
Uspeh! :)
zanny
Младши потребител

Мнениеот jnbibian » 07 Май 2007, 00:29

Я кажете някой мина ли на ОТП при Бойчев на 27?
Разбрахм, че е връщал тези които са без курсова работа,
но не разбрах кои въпроси е дал?
jnbibian
Младши потребител

Мнениеот zanny » 07 Май 2007, 11:48

jnbibian написа:Я кажете някой мина ли на ОТП при Бойчев на 27?
Разбрахм, че е връщал тези които са без курсова работа,
но не разбрах кои въпроси е дал?

Az ne hodih, no edin kolega, koito e bil, kaza, 4e e dal na ednata grupa na4ini na tulkuvane i iuridi4eska otgovornost v sistemata na ohranitelnite pravootno6eniq, a na drugata - pravni prezumpcii i fikcii i subektivna strana na pravonaru6enieto, vina, formi na vinata.
zanny
Младши потребител

Мнениеот adriyana » 08 Май 2007, 11:44

Колеги, не стана ли ясно за последните 10 години, че проф. Бойчев по правило дава само група от 15 - 20 въпроса. Не е сложно да се подготвите по тях, нали? А фактът, че квесторите на неговия изпит са особено внимателни, се дължи единствено на студентския гений, предпочел да се развива изобретявайки нови средства и методи за преписване:)
adriyana
Младши потребител

Мнениеот jnbibian » 09 Май 2007, 01:41

adriyana, последните 10 години въобще не ми е бил приоритет професор Бойчев :twisted: Допреди 1 месец не бях и чувала за него даже :) Като се замисля ... и правото не ми беше приоритет... Обаче както се казва - никога не е късно да станеш за резил :wink:
Та сега ми е важно да се потвърди информацията и благодаря за това на zanny
jnbibian
Младши потребител

Я кажете чули ли сте?

Мнениеот kinshasa » 16 Май 2007, 12:46

Говори се из университета, че проф. Лялев щял да довърши годината и да се откаже? :twisted:
kinshasa
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии