- Дата и час: 24 Яну 2025, 09:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
до всики студенти по право на ЮЗУ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Я, форумът на студентите по право от ЮЗУ се е намерил! Чудесно! Аз също като jnbibian го търсих, търсих, но като че ли беше потънал вдън земя...
Успех на колегите, които се явяват на предварителната сесия!!!
Успех на колегите, които се явяват на предварителната сесия!!!
- zanny
- Младши потребител
Колеги, споделете как минават изпитите по Облигационно- при П.Попов/ вкл.и асистентката/ и Наказателно право при Р.Марков! На какво най-много държат и какви са им изискванията.Благодаря Ви предварително!
- iviani
- Младши потребител
http://alek82.blog.bg/
Уважаеми колеги ,
на 14.02.2007 г иницирах идеята за този форум на студентите от ПИФ на ЮЗУ! Радвам се ,че идеята се пое така радушно от доста настоящи и бивши студенти(и бъдещи професионални колеги)! Естествено е за всяко поколение да мисли за себе си като кулминация на миналото -върха на стрелата на прогреса . По-трудно е за него да се види като каменно стъпало за бъдните поколения ,но въпреки това благодаря на всички за мненията и изказани позиции !
С неприкрита радост и гордост ,но и с голям ентусиазъм и надежди имам приятното задължение да Ви уведомя ,че в най скоро време ще мога да Ви зарадвам с нов сайт и съответен форум ,предназначен за всички настоящи,минали и бъдещи възпитаници на ПИФ на ЮЗУ! Това е израз на голяма чест и отоговорност ,за мен ,и ще съм благодарен за Вашите предложения за това, което бихте искали да намерите в сайта ,като съдържание,теми и т н !
Към настоящия момент мога да Ви предложа блога ми ,в незавършен вид ,но с доста интересни теми от сферата на икономическото и правно обективно познание! http://alek82.blog.bg/
на 14.02.2007 г иницирах идеята за този форум на студентите от ПИФ на ЮЗУ! Радвам се ,че идеята се пое така радушно от доста настоящи и бивши студенти(и бъдещи професионални колеги)! Естествено е за всяко поколение да мисли за себе си като кулминация на миналото -върха на стрелата на прогреса . По-трудно е за него да се види като каменно стъпало за бъдните поколения ,но въпреки това благодаря на всички за мненията и изказани позиции !
С неприкрита радост и гордост ,но и с голям ентусиазъм и надежди имам приятното задължение да Ви уведомя ,че в най скоро време ще мога да Ви зарадвам с нов сайт и съответен форум ,предназначен за всички настоящи,минали и бъдещи възпитаници на ПИФ на ЮЗУ! Това е израз на голяма чест и отоговорност ,за мен ,и ще съм благодарен за Вашите предложения за това, което бихте искали да намерите в сайта ,като съдържание,теми и т н !
Към настоящия момент мога да Ви предложа блога ми ,в незавършен вид ,но с доста интересни теми от сферата на икономическото и правно обективно познание! http://alek82.blog.bg/
- alek.dskbank
- Младши потребител
http://alek82.blog.bg/
Адвокат Николов ,би ли влезнал в ICQ ???
- alek.dskbank
- Младши потребител
Re: http://alek82.blog.bg/
alek.dskbank написа:Адвокат Николов ,би ли влезнал в ICQ ???
Имаш съобщение
- Гост
http://www.sitekreator.bg/palimsest
Уважаеми колеги ,
в процес на разработка е сайта на студентите на ПИФ от ЮЗУ ! До момента на стартиране можете да ползвате форума на сайта http://www.sitekreator.bg/palimsest
Очаквам вашите коментари относно темите ,желани от вас ,да намерите в новия сайт .
в процес на разработка е сайта на студентите на ПИФ от ЮЗУ ! До момента на стартиране можете да ползвате форума на сайта http://www.sitekreator.bg/palimsest
Очаквам вашите коментари относно темите ,желани от вас ,да намерите в новия сайт .
- alek.dskbank
- Младши потребител
Здравейте на всички учили - недоучили, завършили - недозавършили Правно - историческия факултет на ЮЗУ като мен (специални поздрави на elsof, като че ли малко се поназнайваме ) И мен ме радва идеята за специален форум на юристите от ПИФ, защото подобен начин на комуникация би помогнал на мнозина. Ще се радвам ако и аз като преминала повечето изпити там, мога да се включвам с някой съвет. Забелязах, че никой не е отговорил на запитване относно предподавателите по Облигационно право, а всички са се концентрирали върху сияйния образ на проф. Лялев. За проф. Попов и специално неговата асистентка слушах много неща из коридорите на 6 - ти корпус, но се убедих, че точно по Облигационно право не се искат никакви специални умения - преписване, пищови, допълнителни учебници и пр. Прочетете си учебника, който препоръча самият проф. Попов и няма да имате проблем с успешното полагане на изпита. Мен ме изпита лично той и въпросите, които ми зададе бяха само по конспекта. Препоръчвам посещаването на упражнения при Солунка Попова - на тези семинарни занятия се решават доста интересни и полезни впоследствие казуси. И не забравяйте да носите със себе си съответните кодекси и закони - наистина са нужни!
- adriyana
- Младши потребител
Вярно темата позамря та реших да я ъп-на малко
Някой може ли да ми каже как протича изпита и как се формира оценката по Социология на правото при Стефка Наумова тъй като не съм влизал особено в лекциите и не съм напълно информиран ,но все пак започнах да чета учебника и
Някой може ли да ми каже как протича изпита и как се формира оценката по Социология на правото при Стефка Наумова тъй като не съм влизал особено в лекциите и не съм напълно информиран ,но все пак започнах да чета учебника и
- Logan
- Потребител
Logan написа:Вярно темата позамря та реших да я ъп-на малко
Purvo, izvinqvaite za tova, 4e pi6a na latinica. Ezikovite mi nastroiki se povrediha i ne moga da pi6a na kirilica...
Kolega, Logan, izpitut pri prof. Naumova proti4a lesno. Ako imate vsi4ki razrabotki, koito tq dade da se pi6at vku6ti, nqma da imate problem. Moje bi 6te vi popita koi ot prisustva6tite q vijdat za purvi put. Nas ni pita i na tezi, koito q vijdaha za purvi put, im dade dva vuprosa. Na ostanalite, koito bqha prisustvali na lekcii i imaha razrabotkite, koito trqbva6e da se predstavqt na izpita, dade edin vupros. Na nqkakvi drugi, koito se qvqvaha s protokoli, dade suvsem drugi vuprosi.
No trqbva da Vi predupredq, 4e vuprosite, po koito trqbva da se pi6e na izpita, ne sa ot konspekta v smisul takuv, 4e ne dava da se razrabotva tema ot nego, ami e pod formata na vupros, v koito trqbva da se supostavqt ili da se tursi vruzkata mejdu dve ne6ta. Primerno v moq vupros se turse6e vruzkata mejdu pravno suznanie i socialna deviaciq.
Otnosno u4ebnika: az si go kupih, no si 4etoh ot lekciite. Ili kazano po drug na4in lekciite si vur6at su6tata rabota i dori ne se nalaga da sintezira6 informaciqta, za6toto u4ebnika otkudeto i da go pogledne6 si e dosta podroben.
Ne se pritesnqvaite za tozi izpit, kolega. Dosega mai ne e imalo skusani na nego, a naprotiv - vsi4ki imat hubavi ocenki.
Uspeh!
- zanny
- Младши потребител
Я кажете някой мина ли на ОТП при Бойчев на 27?
Разбрахм, че е връщал тези които са без курсова работа,
но не разбрах кои въпроси е дал?
- jnbibian
- Младши потребител
jnbibian написа:Я кажете някой мина ли на ОТП при Бойчев на 27?
Az ne hodih, no edin kolega, koito e bil, kaza, 4e e dal na ednata grupa na4ini na tulkuvane i iuridi4eska otgovornost v sistemata na ohranitelnite pravootno6eniq, a na drugata - pravni prezumpcii i fikcii i subektivna strana na pravonaru6enieto, vina, formi na vinata.
- zanny
- Младши потребител
Колеги, не стана ли ясно за последните 10 години, че проф. Бойчев по правило дава само група от 15 - 20 въпроса. Не е сложно да се подготвите по тях, нали? А фактът, че квесторите на неговия изпит са особено внимателни, се дължи единствено на студентския гений, предпочел да се развива изобретявайки нови средства и методи за преписване:)
- adriyana
- Младши потребител
adriyana, последните 10 години въобще не ми е бил приоритет професор Бойчев Допреди 1 месец не бях и чувала за него даже Като се замисля ... и правото не ми беше приоритет... Обаче както се казва - никога не е късно да станеш за резил
Та сега ми е важно да се потвърди информацията и благодаря за това на zanny
Та сега ми е важно да се потвърди информацията и благодаря за това на zanny
- jnbibian
- Младши потребител
Я кажете чули ли сте?
Говори се из университета, че проф. Лялев щял да довърши годината и да се откаже?
- kinshasa
- Потребител
|
|