начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Завещание

Казуси за недвижими имоти

Завещание

Мнениеот kalina_mileva » 26 Апр 2007, 13:06

Здравейте. Имам следния казус и незнам какво да правя. Та аз съм единствен наследник на чичо ми, който почина преди няколко месеца. Той нямаше кой знае какво за наследяване-само къщата му на село. И след като почина той и аз като негов наследник я продадох. Обаче какво става. Оказва се в последствие, че чичката си завещал къщата на един негов много добър приятел и той сега ми казва да му я върна, че ще предявял иска срещу човека на който съм я продал, който бил ревандикационен (каквото и да значи това). Та имам няколко въпроса преди да отида на адвокат.
Може ли така след като аз вече съм станал наследник и съм продал къщата на друг, той да си я иска?
И след като това е всичко, което е оставил чичо ми даже и да има такова завещание не би ли трябвало и аз да наследявам нещо?
Може ли наистина да заведе дело срещу човека, на който съм продал? В този случай той ми каза, че трябвало и мен да ме въвлече в това дело и че бил длъжен да го направи.
А бе въобще много сложно ми се вижда. Ако може и да ми препоръчате адвокат ще е добре. Аз съм от Стара Загора! Благодаря ми много!
kalina_mileva
Нов потребител

Мнениеот bebitor » 26 Апр 2007, 13:26

ревандикационен е искът на невладеещият собственик срещу владеещия несобственик. Казано простичко- иск за връщане на имота.
Ако заветникът е обявил завещанието, спокойно може да заведе дело и ако завещанието е истинско, ще го спечели. А Вие, които сте продали имота, ще трябва да върнете парите на купувача.
Вие не наследявате нищо, защото не сте от кръгът наследници с право на запазена част.
Идете при адвокат- така ще спестите разходи и главоболия.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Назад към Имотни казуси