- Дата и час: 11 Яну 2025, 10:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
HELP ! СЪСЕДЕН ИМОТ В СЪСОБСТВЕНОСТ С ОБЩИНА
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
HELP ! СЪСЕДЕН ИМОТ В СЪСОБСТВЕНОСТ С ОБЩИНА
Собствения ми имот граничи със земя на частно лице в съсобственост с общината.Поради намерението ми да закупя съседния имот се опитах да се снабдя с данните на собственика на частния имот но за съжаление общината и данъчна служба не разполагат с такива-при тях няма данни за частния имот. Също и за държавния имот няма данни- оказва се че само аз знам историята на имота. Аз го ползвам целия имот необезпокояван по-вече от 20 години и никой не се е явил да претендира.Въпроса ми е как да постъпя- опасявам се че ако подам молба в общината -ще актуват целия имот .Бих ли могла да придобия по давност със свидетели частния имот и евентуално държавния в последствие.Благодаря Ви предварително!
- ogivo
- Младши потребител
За частния - няма проблем да го придобиете по давност. Обстоятелствена проверка. 2-3 свидетели, които да докажат, че сте владели 5г. (добросъвестно) или 10 въпросния имот. След това вече имате нотариален акт на Ваше име. Що се отнася до информация за имота-подайте молба до съдията по вписванията, за да получите тази справка (препоръчвам Ви на хартиен носител).
Сигурни ли сте, че останалата част на имота е държавен, а не общински? Има значение, ако е частна общинска собственост. До миналата година можеше да се придобие имот от този вид, но сега давностният срок не тече...
Сигурни ли сте, че останалата част на имота е държавен, а не общински? Има значение, ако е частна общинска собственост. До миналата година можеше да се придобие имот от този вид, но сега давностният срок не тече...
И АЗ СЪМ ЧОВЕК! (Т. ДЕСКОВА)
- marter
- Потребител
Благодаря за вниманието.Държавния имот е актуван през 1967 г.от местен районен съвет за нуждите на Софжилфонд.Аз разполагам с акта-общината-не.В регистър на Столична община за частна държавна и публична държавна собственост няма данни за този имот.Влязох във връзка със служител на Общината и той не откри информация.Той ме съветва да подам документи за целия имот-но разбирам че това не е правилния ход. Има ли право общината да попречи на правото ми на собственост върху частния имот ако евентуално тя разполага с данни че имота е съсобствен с общината. Понеже прочетох в ЗС че общината има право да откупи съсобствената част и ако откаже-тогава да я закупи трето лице.Но в случая се явява недобросъвестен собственик-тъй като никой освен мен не се е грижил за имота.И - за целия имот ли да подам молба до съдията по вписвания.
- ogivo
- Младши потребител
Извлечение от ГИС:
iSofMap предоставя платени и безплатни услуги:
-Всеки може да види местонахождението на избран адрес, както и другите данни от цифровия вид на актуалния кадастрален план, съдържащ поземлени имоти и сгради, включително техните планоснимачни номера, местонахождение и граници.
-Платените услуги предоставят възможност за издаване на копия от цифровия кадастър, предоставяне на наличната информация за вещните права и техните носители, копия от разписен лист за избрани имоти, координати на върховете на избран имот, максимални устройствени показатели (КИНТ, плътност на застрояване и височина), вид на устройствените зони, в които попадат избраните обекти и др.
Кои са по-важните възможности на iSofMap?
Избор на обект от кадастъра и информация за него
За избран обект от картата можете да видите:
Пълен административен адрес - район в София, квартал, улица, номер/блок, местност (регулационен план), планоснимачен номер на обекта, площ на имота в квадратни метри.
Услугата е безплатна.
Бърза информация за имот
Потребителят може да види на екрана:
-- безплатна информация за избрания обект - адрес, площ, местност, кадастрален лист и номер;
-- платена информация за вещните права и техните носители за избрания обект;
-- координатите на върховете на обекта в Софийска координатна система;
-- платена информация за устройствените зони и устройствените показатели.
Едновременно с това, клиентът може да види какъв е кредитният му лимит и каква е стойността на услугата.
Поръчка на копие от цифровия кадастър
Клиентът може да достигне до желания обект чрез избор от картата или чрез търсене по някои негови данни - планоснимачен номер, адрес, кадастрален лист и др. За един или повече избрани обекти клиентът може да направи поръчка, като зададе желаната услуга. Едновременно с това може да проследи цената на услугата и оставащия му кредитен лимит. За кратко време системата обработва заявката и предоставя резултата в PDF файл заедно с информация за направената заявка – дата, час, потребител и стойност. Продуктът се пази 48 часа - време, през което потребителят може да го използва многократно, без да се намалява кредитния му лимит. За всичко това системата уведомява клиентът чрез e-mail.
Информация за устройствени показатели на територията
За всеки избран обект, клиентът може да види в коя устройствена зона от действащия общ градоустройствен план на гр. София попада. Какви са разрешените мероприятия за района и какви са максималните показатели на територията – плътност на застрояване, КИНТ, плътност, озеленяване и максимална височина.
Къде можете да намерите повече информация за iSofMap?
Към този линк можете да преминете и докато работите с iSofMap и натиснете бутона "Помощ",който се изобразява като въпросителна:
http://www.gis-sofia.bg/iSofMap/use.html
Как можете да използвате iSofMap?
Преди да преминете към работа и да използвате iSofMap е необходимо да заявите, че приемате Общите условия за предоставянето на данните на адрес: http://www.gis-sofia.bg/iSofMap/ както и непременно да прочетете условията за работа с програмата на посочения адрес.
Какво ви е необходимо за да използвате iSofMap?
Браузер:
Internet Explorer 6
FireFox Mozilla 1.5
Mozilla 1.7
Netscape Browser 8.1
Щом има дело в съда, то никой административен орган не може да ви даде отговор, докато не излезе съдебно решение .
iSofMap предоставя платени и безплатни услуги:
-Всеки може да види местонахождението на избран адрес, както и другите данни от цифровия вид на актуалния кадастрален план, съдържащ поземлени имоти и сгради, включително техните планоснимачни номера, местонахождение и граници.
-Платените услуги предоставят възможност за издаване на копия от цифровия кадастър, предоставяне на наличната информация за вещните права и техните носители, копия от разписен лист за избрани имоти, координати на върховете на избран имот, максимални устройствени показатели (КИНТ, плътност на застрояване и височина), вид на устройствените зони, в които попадат избраните обекти и др.
Кои са по-важните възможности на iSofMap?
Избор на обект от кадастъра и информация за него
За избран обект от картата можете да видите:
Пълен административен адрес - район в София, квартал, улица, номер/блок, местност (регулационен план), планоснимачен номер на обекта, площ на имота в квадратни метри.
Услугата е безплатна.
Бърза информация за имот
Потребителят може да види на екрана:
-- безплатна информация за избрания обект - адрес, площ, местност, кадастрален лист и номер;
-- платена информация за вещните права и техните носители за избрания обект;
-- координатите на върховете на обекта в Софийска координатна система;
-- платена информация за устройствените зони и устройствените показатели.
Едновременно с това, клиентът може да види какъв е кредитният му лимит и каква е стойността на услугата.
Поръчка на копие от цифровия кадастър
Клиентът може да достигне до желания обект чрез избор от картата или чрез търсене по някои негови данни - планоснимачен номер, адрес, кадастрален лист и др. За един или повече избрани обекти клиентът може да направи поръчка, като зададе желаната услуга. Едновременно с това може да проследи цената на услугата и оставащия му кредитен лимит. За кратко време системата обработва заявката и предоставя резултата в PDF файл заедно с информация за направената заявка – дата, час, потребител и стойност. Продуктът се пази 48 часа - време, през което потребителят може да го използва многократно, без да се намалява кредитния му лимит. За всичко това системата уведомява клиентът чрез e-mail.
Информация за устройствени показатели на територията
За всеки избран обект, клиентът може да види в коя устройствена зона от действащия общ градоустройствен план на гр. София попада. Какви са разрешените мероприятия за района и какви са максималните показатели на територията – плътност на застрояване, КИНТ, плътност, озеленяване и максимална височина.
Къде можете да намерите повече информация за iSofMap?
Към този линк можете да преминете и докато работите с iSofMap и натиснете бутона "Помощ",който се изобразява като въпросителна:
http://www.gis-sofia.bg/iSofMap/use.html
Как можете да използвате iSofMap?
Преди да преминете към работа и да използвате iSofMap е необходимо да заявите, че приемате Общите условия за предоставянето на данните на адрес: http://www.gis-sofia.bg/iSofMap/ както и непременно да прочетете условията за работа с програмата на посочения адрес.
Какво ви е необходимо за да използвате iSofMap?
Браузер:
Internet Explorer 6
FireFox Mozilla 1.5
Mozilla 1.7
Netscape Browser 8.1
Щом има дело в съда, то никой административен орган не може да ви даде отговор, докато не излезе съдебно решение .
И АЗ СЪМ ЧОВЕК! (Т. ДЕСКОВА)
- marter
- Потребител
Marter,много съм Ви благодарна- нямах представа и в ГИС не ми казаха за подобни услуги. Молбата ми към AIN6TAIN е да не се изказва неподготвен понеже - няма никаква представа от имота. Няма заведено дело в съда.
- ogivo
- Младши потребител
Кажи ми кой е имота и ще ти кажа , кое е делото образувано по него ... В GIS нищо няма да ти кажат , на теория са голяма работа , но нямат никаква информация
- AIN6TAIN
- Потребител
МНОГО ТИ СЕ ЧУДЯ; ИСКАШ ДА ЗАКУПИШ СЪСЕДНИЯТ ИМОТ ,
но НИКОЙ НЕ ТИ ГО Е ПРЕДЛОЖИЛ ЗА ПРОДАН , нали ??
И аз искам да купя сградата на Народното събрание , но никой не ми казва кой е собственика и в ГИС не искат да ми кажат ,а и Жорето Пирински , ми се ушмугля ,че нямал нотариален акт ....???
МАЙ ИСКАШ ДА ГО '' УСВОИШ '' или по точно откраднеш добросъвестно, тогава въпросът ти те е поставен правилно ........
Имай предвид ,че ти си бил държател на имота , най-много , а не владелец ....така ли е ???
но НИКОЙ НЕ ТИ ГО Е ПРЕДЛОЖИЛ ЗА ПРОДАН , нали ??
И аз искам да купя сградата на Народното събрание , но никой не ми казва кой е собственика и в ГИС не искат да ми кажат ,а и Жорето Пирински , ми се ушмугля ,че нямал нотариален акт ....???
МАЙ ИСКАШ ДА ГО '' УСВОИШ '' или по точно откраднеш добросъвестно, тогава въпросът ти те е поставен правилно ........
Имай предвид ,че ти си бил държател на имота , най-много , а не владелец ....така ли е ???
- AIN6TAIN
- Потребител
Искам да го закупя пък ако не може-тогава ще го открадна добросъвестно- защото от 20 год.го владея-ползвам и поддържам имота.Друг на мое място отдавна щеше да се възползва от ситуацията.И тук пиша за да поискам съвет а не да влизам в тъпи полемики с теб.Адиос!
- ogivo
- Младши потребител
На кой се води в данъчната , на теб или на друг ??? Що не провериш ?Колкото до това , дали няма дело не бъди сигурен.......ка к си го разбрал,че няма , то не е срещу теб ,а срещу държавата ???
- AIN6TAIN
- Потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|