начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

свързано застрояване

Казуси за недвижими имоти

свързано застрояване

Мнениеот lassima » 29 Апр 2007, 13:10

Здравейте!
Мой клиент притежава недвижим имот, който е закупил през 2002 г. Преди това, през 1998 г., за неговия и съседния имот е бил изготвен план, който предвижда свързано застрояване в двата имота на две сгради от по 5 етажа (по плана от 1998 г.) и до 15 м (съгласно ЗУТ).
Въпросът ми е - необходимо ли е било изричното съгласие на собствениците на двата имота, за да се допусне свързано застрояване в двата имота към датата на издаване на заповедта през 1998 г.? В смисъл - под формата на някакво заявление, декларация или нещо подобно. В нормативната уредба намирам изричен текст в тази насока само за ниското строителство, но е и средноетажното, за каквото става въпрос.
lassima
Нов потребител

Мнениеот ivo_todorov » 30 Апр 2007, 21:37

Разбира се че и при средноетажното строителство е задължително,но този въпрос се урежда обикновено с договор.
ivo_todorov
Младши потребител

Мнениеот mitko6 » 01 Май 2007, 17:11

В случай че в действащия ПУП е предвидено свързано застрояване на странична регулационна линия между два УПИ, никакво съгласие на съседи не е необходиво.
mitko6
Потребител

Мнениеот ciara » 03 Май 2007, 21:56

Имам въпрос към темата - ,,свързано строителство" означава ли стоеж,,на калкан" и в какав случаи не се иска разрешене от съседа ?

Това важи ли за вилна зона?

Благодаря,ако някои ми отговори
ciara
Младши потребител

Назад към Имотни казуси