начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Какво да направя?

Казуси за недвижими имоти

Какво да направя?

Мнениеот KOKOLA » 27 Апр 2007, 21:31

Здравейте, съвсем на кратко ще Ви запозная с моят случай и ще помоля за помощ. Преди време за моят имот бе направен опит да бъде продаден неправомерно. Не се получи, но "ПРОДАВАЧА" бе взел вече пари от "купувача" . Сега те се съдят и делото е проключило на някаква инстанция. Въпросът ми е , че аз искам да си продам своя собствен имот, а излиза някаква вписана исква молба .МИсля , че ттова е относно техният спор. Как да я премахна? Как да я залича и да не излиза повче в удостоверенията за тежести, защото това притеснява брокарите?

Благодаря и весели празнци
KOKOLA
Нов потребител

Мнениеот kkkkkk » 09 Май 2007, 18:34

:roll:
kkkkkk
Нов потребител

Re: Какво да направя?

Мнениеот karanedeff » 09 Май 2007, 19:54

KOKOLA написа:Здравейте, съвсем на кратко ще Ви запозная с моят случай и ще помоля за помощ. Преди време за моят имот бе направен опит да бъде продаден неправомерно. Не се получи, но "ПРОДАВАЧА" бе взел вече пари от "купувача" . Сега те се съдят и делото е проключило на някаква инстанция. Въпросът ми е , че аз искам да си продам своя собствен имот, а излиза някаква вписана исква молба .МИсля , че ттова е относно техният спор. Как да я премахна? Как да я залича и да не излиза повче в удостоверенията за тежести, защото това притеснява брокарите?

Благодаря и весели празнци

Попаднал си наистина в тъпа ситуация.
Но опитай следното: Вероятно знаеш имената на тези които са се съдили - на "продавача" и "купувача". В деловодството на първоинстанционния съд ще намериш номера на делото и какъв е изхода му, макар да твърдиш че е приключило. Ако това е така поискай препис от влязлия в сила съдебен акт и при Съдията по вписванията ще поискаш отбелязване на този акт, с който е приключил спора. Струва ми се обаче, че ще срещнеш трудност при получаване на преписа щом не си страна или участник в делото, но дано попаднеш на разбран колега.
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот kkkkkk » 09 Май 2007, 20:02

именно..наистина тъпа е ситуацията..що за случай е това , човек да не е страна по казус касаещ негов имот ....какво е това?? :roll: :roll:
kkkkkk
Нов потребител

Мнениеот Never » 09 Май 2007, 20:45

Ако е бил неуспешен, както казвате опита за продажба на вашия имот, то как така ще има вписана искова молба по вашата партида?!?!?!
Още повече, че предмета на спора е друг и касае облигационни отношения, а не вещно-правен спор, за да се изисква вписване на искова молба.
Като собственик на имота, можете да поискате препис от исковата молба и да видите какъв е предмета на спора.
Never
Младши потребител

Назад към Имотни казуси